Ez óriási igazságtalanság!
Az Internazionale – a Serie A-ban begyűjtött két egymást követő vereség után – Hakan Calhanoglu góljának köszönhetően fontos győzelmet aratott a Barcelona ellen. A hazai győzelemmel az Inter hat ponttal a második helyre lépett előre a C csoportban, három ponttal lemaradva a listavezető Bayern München mögött és hárommal a Barcelona előtt.
Bayern München3 meccs9:09 pont
Inter 3 meccs3:26 pont
FC Barcelona3 meccs5:43 pont
Plzen3 meccs1:120 pont
Foci-vb
A Barca legendájának rekordját adta át a múltnak a Manchester City sztárja a vb-n
17 ÓRÁJA
A Barcelonának különösen fájhat ez az állás, az Európa-ligába való kiesés réme ismét felbukkant, nem csoda, hogy Xavi sem tartotta magában a véleményét, amikor reagált a meccsen történtekre.
"Fel vagyok háborodva, senki nem érti, mi történt. Beszélni akartam a játékvezetővel, hogy mondja meg, miért nem sípolt. Ez óriási igazságtalanság, ami után oda kellett volna jönnie hozzánk elmagyarázni, mi történt. Ehelyett elment" - forrongott.

Slavko Vincic és Xavi Hernández

Fotó: Getty Images

A Barca számára egy pillanatra azért úgy tűnt, megment egy pontot a meccsről, Pedri a második félidőben betalált, de a VAR Ansu Fati kezezése miatt érvénytelenítette a találatot.

A VAR-mizériák miatt már eleve ellentmondásosra sikeredett az este a San Siróban, a katalánok számára mindenképp, ráadásul Xavi, a bajnokságban remekelő Robert Lewandowski (az utolsó hét meccsén kilenc gólt szerzett) teljesítményével sem lehetett maradéktalanul elégedett. A lengyel még soha nem talált be a San Siróban, és ezen a statisztikán ezúttal sem sikerült változtatnia, a spanyol sajtóban egyenesen "láthatatlannak" minősítették.
Az pedig, hogy a Barcelona az egyébként meggyőző mezőnyfölényével sem tudott igazán veszélyes lenni a kapura, nem túl jó előjel a folytatásra nézve. Az Inter már a második félidőben is látványosan a védekezésre helyezte a hangsúlyt, valószínűleg a visszavágón sem fogják engedni a Barcát játszadozni a kapu környékén.
A blama, hogy a Barcelona esetleg nem jut tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből, nem is olyan régen még elképzelhetetlennek tűnt. A spanyol klub tartja a BL történetének legtöbb egymást követő első helyének rekordját a csoportkörben: a 2007/08-as és a 2019/20-as idény között zsinórban 13 alkalommal végeztek csoportelsőként.
A 2018-19-es szezonban a Liverpool elleni elődöntős vereségük óta azonban fokozatosan egyre rosszabbul teljesítenek: a 2019-20-as szezonban a Bayerntől a negyeddöntőben, a 2020-21-es szezonban a PSG-től a legjobb 16 között kaptak ki, a tavalyi szezonban pedig - a Bayern München és a Benfica mögött végezve - már a csoportkörben kiestek.
A nemzetközi sajtó szerint egyébként Xavinak igaza volt, a nem túl objektív ítélet is több helyen elhangzik: „a Barcelona a játék képe alapján megérdemelte volna a győzelmet”.

Inter-Barcelona

Fotó: Getty Images

A brit Eurosport a katalán klub nem túl acélos helyzete miatt aggódik a vereséget követően. Emlékeztetnek Joan Laporta szavaira, aki még augusztusban azt mondta, hogy 2021 márciusában, amikor újraválasztották elnöknek, "klinikailag halottnak" találta a klubot, hozzátéve, hogy akkor még az "intenzív osztályon" volt.
Azóta a pénzügyi kérdések áttekintésével és átstrukturálásával úgy tűnt, akár egy, a káoszból kifelé ívelő pályára is állhat a Barcelona, a nem titkolt cél az volt, hogy a BL-ben legalább a kieséses szakaszig el kell jutni. Ez pedig kellett, mint egy falat kenyér, mind pénzügyileg, mind lelkileg. Ha ez idén sem jön össze, nincs kizárva, hogy komolyabb, hosszú távú következményekkel kell szembenézniük.
A csoportelső Bayern München kedden 5-0-ra kiütötte a Plzent, ezzel új rekordot állított fel: immár 31 meccs óta veretlenek a BL csoportkörében. Az eddigi, 30 mérkőzéses csúcsot a Real Madrid állította fel 2012 és 2017 között.
A folytatásban a Barcelona otthon fogadja az Intert október 12-én, majd szintén hazai pályán nyakukba kapják a két Plzen-meccsről érkező Bayernt, fellélegezni egyelőre semmiképp sem tudnak.
Labdarúgás
Megszületett a döntés Lewandowski eltiltásáról
05/12/2022 - 13:48
Foci-vb
Giroud rekorder lett, Mbappé duplázott, Franciaország újabb lépést tett a címvédés felé
04/12/2022 - 17:12