Megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé a Chelsea Thomas Tuchel vezetőedző szerint, miután tanítványai szerda este

2-0-ra legyőzték 

a vendég Atlético Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján.


A londoniak így kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel léptek túl a spanyol riválison, a német szakember szerint pedig ezek után egyetlen ellenféltől sem kell tartaniuk. A Chelsea 2014 után először szerepel a BL negyeddöntőjében. A január végén kinevezett Tuchellel - és másodedzőjével, Lőw Zsolttal - az angol együttes változatlanul veretlen, minden versenysorozatot figyelembe véve már 13 találkozón nem talált legyőzőre.
"Az a legfontosabb, hogy megérdemelten vagyunk ott a legjobbak között, az ilyen eredmények ugyanis átsegítenek bármilyen nehézségen, és erőt adnak egészen különleges sikerek eléréséhez" - nyilatkozta a szerda esti meccs után Tuchel. Hozzátette, biztos abban, hogy a lehetséges riválisok közül egyik sem találkozna szívesen a Chelsea-vel.
UEFA Bajnokok Ligája
„Ez szégyenletes” - komoly indulatokat váltott ki a BL-döntő botránya kapcsán írt jelentés
16/06/2022 - 16:23
"Nekünk nincs mitől félnünk, szembe szállunk azzal, akit a sorsolás az utunkba sodor" - jelentette ki a 47 éves tréner, aki elégedett volt azzal, ahogyan csapata irányította a mérkőzést, ugyanakkor talált olyan pontot a játékban, amelyben álláspontja szerint még javulniuk kell.
"Az ellentámadásokban még van mit fejlődnünk, előre kell gondolkodnunk, ki kell használnunk a sebességünket és befutni az üres területeket" - összegzett Tuchel, kiemelve, hogy hatékonyabban és precízebben kell befejezniük az akciókat.
Kettős győzelemmel jutott tovább a Bayern és a Chelsea | Eurosport
A címvédő Bayern München és a Chelsea is kettős győzelemmel jutott negyeddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az Atlético Madrid elleni első mérkőzést február 23-án Bukarestben nyerték 1-0-ra a londoni Kékek Olivier Giroud szépségdíjas találatával. Ezúttal a magas iramú összecsapáson gyors, alig 12 másodperces és látványos ellentámadás után szerzett vezetést a 34.
A másik oldalon Diego Simeone vezetőedző elsősorban a dinamikát hiányolta az Atlético játékából, hangsúlyozva, hogy az eredeti terv szerint már a Chelsea védőit is nyomás alá akarták helyezni, és a rivális kapujához közel szerettek volna labdát szerezni, de ezt nem sikerült végrehajtaniuk.
"Ezután változtatni próbáltunk, de valahogy mindig sikerült kiszabadulniuk a szorításból, úgyhogy egyszerűen jobbak voltak, mint mi. Mást nem tehetünk, javulnunk kell" - nyilatkozta az argentin mester, hozzátéve, hogy megérti, ha szurkolóik számára fájdalmas a BL-búcsú, csalódottak és idegesek.
"Alázatosnak kell maradnunk, keményen dolgozni, és előre tekinteni" - mondta Simeone, akinek tanítványai négypontos előnnyel vezetik a spanyol bajnokságot, és vasárnap az Alavést fogadják.
A BL negyed- és elődöntőjének párosítását pénteken délben sorsolják az európai szövetség székházában, Nyonban.
MTI
UEFA Bajnokok Ligája
Erősebb csapat a Liverpool, de a Realt eddig sem zavarta, ha lefocizták a pályáról
27/05/2022 - 18:03
UEFA Bajnokok Ligája
Enyhe Szuperliga-mellékízzel jön az új Bajnokok Ligája
30/03/2022 - 16:38