2004. szeptemberében megígérte és mára kijelenthetjük, hogy maradéktalanul teljesítette.
Épp 10 éve annak, hogy a híres olaszországi filmproducer, Aurelio De Laurentiis a Napoli tulajdonosa lett.
Egy olyan, harmadosztályba visszasorolt - még a rendes nevét is elveszítő - klubot vett át, melyet Diego Maradonának köszönhetően mindenhol ismernek a világon.
Labdarúgás
Végre kiderül, melyik a kevésbé rossz csapat Észak-Londonban
4 ÓRÁJA
Azon az őszön De Laurentiis szerepvállalása jelentette az utolsó esélyt a Napoli számára. Közel 30 millió euró tartozást halmozott fel az együttes, a filmszakmában sikeres üzletember azonban belevágott az ismeretlenbe. "Caprin ültünk a feleségemmel, és épp átnéztük a számlákat. Mikor meglátta mennyi adóssága van a csapatnak, azt mondta, őrült vagyok".
És mit ígért még tíz évvel korábban De Laurentiis? Azt, hogy az első öt éves cikluson belül visszajutnak a Serie A-ba (ez a 2007-es idény végén sikerült), a következő öt éven belül pedig bejutnak a Bajnokok Ligájába.

Az utolsó nagy siker, a májusi kupagyőzelem

Fotó: Eurosport

Mindkét célt teljesítette a Napoli, miközben olyan játékosokat igazolt, mint a fiatal Hamsik, Lavezzi, Cavani, vagy a De Laurentiis-éra legdrágább szerzeménye, Higuaín.
Az elmúlt 10 év során a csapat a Serie C-ből feljutott a Serie A-ba (tavaly harmadik lett), nyert két Olasz Kupát, háromszor szerepelt a BL-ben és öt alkalommal az Európa Ligában.
A nehéz természetű De Laurentiis menet közben akivel lehetett összeveszett (legutóbb például azzal fenyegette meg a nápolyi városvezetést, hogy ha nem lesz játékra alkalmas állapotban a San Paolo, Palermóba viszi a csapatát), de vitathatatlanul teljesítette az általa megígérteket.
Messziről indult, és messzire jutott.
Tudtátok???
Lavezzit 2007-ben 5 millió euróért szerezte meg a Napoli, majd 5 évvel később 30 millióért adta el a PSG-nek. Edinson Cavani 2010-ben 16 millióért érkezett, tavaly nyáron pedig 64,5 millió euróért cserébe távozott. Csak ezen a két játékoson 73,5 milliót keresett a nápolyi csapat.
Serie A TIM
Egy kulcsemberét elveszítette, de megszerezte a három pontot a Juve
4 ÓRÁJA
Labdarúgás
Bejelentette visszavonulását a franciák klasszis labdarúgója
5 ÓRÁJA