Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Arteta nem tartja reálisnak, hogy az Arsenal csatárt tudna igazolni januárban

Takács Márton

Frissítve 08/01/2024 - 17:33 GMT+1

Mikel Arteta nem lát rá nagy esélyt, hogy az Arsenal új csatárt szerződtetne a januári átigazolási időszakban. A londoniak az utóbbi találkozóikon nem tudták jó arányban kihasználni a helyzeteiket, az elmúlt három mérkőzésen 61 (!) lövésből mindössze egy gólt szereztek. Arteta arra biztatta a klub szurkolóit, hogy inkább tartsanak ki a meglévő játékosok mellett.

Mikel Arteta lehűtötte a kedélyeket

Fotó: AFP

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta nem hiszi, hogy sikerülne új támadót szerződtetnie a klubnak még januárban.
Hol vannak már azok az idők, amikor az Arsenal legendás francia támadója, Thierry Henry 2012 januárjában Amerikából hazatérve kölcsönben ismét csatlakozott a londoni klubhoz, majd három nappal később a Leeds ellen szerzett felejthetetlen gólt az FA-kupában?
12 év elteltével is libabőrös momentum, ahogy Henry a látványos találata után rohan megölelni Arsene Wengert. Azóta se Henry, se Wenger – már, hogy az Arsenalnál.
A bajnoki címre hajtó londoniak jelenlegi menedzsere, Mikel Arteta elismerte, hogy egy új csatár szerződtetése januárban nem tűnik reálisnak per pillanat az egyesületnél.
Arteta csapata a Liverpool elleni 2-0-s vereséggel a hétvégén a harmadik fordulóban kiesett az FA-kupából, annak ellenére, hogy 18 kapura lövésük volt az ellenfél 12 kísérletével szemben.
Az Arsenalnak ez volt zsinórban a harmadik veresége a West Ham elleni 0-2-es és a Fulham elleni 1-2-es zakót követően. A Premier League trónjáról a Manchester Cityt letaszítani próbáló londoniak mindhárom találkozón domináltak, de hiányzott a gyilkos ösztön elöl a helyzetek gólra váltásához.
picture

Arteta jegyzeteiben nyilván több csatár neve ott van, de egyelőre hiába

Fotó: AFP

A három mérkőzésen összesen 61 kapura lövést (!) könyvelhettek el az Arsenal játékosai, de ezekből mindössze egyszer találtak be. Annak ellenére, hogy a szurkolók szerint az Arsenalnak új csatárt kell szerződtetnie a téli átigazolási időszakban, Arteta megpróbálta mérsékelni az elvárásokat.
"Jelenleg nem tűnik reálisnak” - mondta Arteta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az új támadó leigazolásának lehetőségéről. "Az én feladatom az, hogy fejlesszük a játékosainkat, és jobb eredményeket érjünk el azokkal, akik már nálunk vannak.”
Az Arsenal első számú középcsatára, Gabriel Jesus térdsérülés miatt kihagyta a liverpooli meccset, Arteta pedig úgy döntött, hogy Kai Havertz játszik helyette.
Havertz azonban hat lövéséből egyet sem tudott értékesíteni, míg Jesus szokásos helyettese, Eddie Nketiah csak a 81. percben lépett pályára.
picture

Ő az én egyik emberem - mutatja Arteta Havertzre célozva

Fotó: AFP

"Azt kérem a szurkolóktól, hogy álljanak a csapat mögé, ahogyan a nehéz pillanatokban eddig is tették” - folytatta Arteta. "Maradjunk azok mögött, akik jelenleg is a csapat tagjai. Mert hihetetlenül jók. Ha nem, akkor nem teszik azt, amit ezúttal és az Anfielden."
Utóbbi esetben arra gondol a spanyol edző, amikor decemberben 1-1-es döntetlent értek el a Premier League-ben.
Arteta hozzátette:
"Tartsunk ki mellettük. Pontosan erre van szükségük. Akkor fontosnak és támogatottnak érzik magukat. A hozzáállásukkal nem érdemelnek mást. Ez az én véleményem.
Frusztráló, de mit tehetünk? Nem mondhatom nekik, hogy ’játsszatok rosszul, ne lőjetek, és a Liverpool szerezni fog egy öngólt, és megnyeri a meccset’. Nem tudom, hogyan lehet ilyen játéktervet készíteni. Ez lehetetlen.
Szóval, tartsatok ki mellettük! Ha 18 lövésünk van, akkor legközelebb 35 kell. Ha ezt folyamatosan csináljuk, akkor a labda a hálóba fog kerülni, lendületet fogunk generálni, és meg fogjuk nyerni a meccseket. Ez biztos.”
picture

Gabriel Martinelliben is bízhat Arteta

Fotó: AFP

Ivan Toney azon csatárok között van, akiket januárban az Arsenalhoz való érkezéssel hoztak összefüggésbe, de a Brentford menedzsere, Thomas Frank nemrég ragaszkodott ahhoz, hogy a klub csak "hihetetlen áron” lenne hajlandó megválni a 27 éves angol válogatott labdarúgótól.
részben via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés