Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fordulópontot jelenthet a Manchester Unitednek a Liverpool kiejtése

Minich Réka

Frissítve 18/03/2024 - 13:23 GMT+1

Briliáns meccsen, hosszabbítás után nyert a Manchester United az FA-kupa negyeddöntőjében. A Liverpool elleni győzelem során Erik ten Hag óriási kockázatokat vállalt, de a végén minden bejött neki. Ez a meccs akár a szezont meghatározó fordulatot is hozhat számukra, ezzel pedig a holland edző bebiztosíthatja a helyét a jövő szezonra is.

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 17: Manchester United manager Erik ten Hag celebrates with Alejandro Garnacho of Manchester United after the Emirates FA Cup Quarter Final match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford on March 17, 2024 in Manch

Fotó: Eurosport

Utolsó perces egyenlítés, hosszabbítás, 7 gól. Elképesztő meccsen estek ki Szoboszlai Dominikék az FA-kupában a Manchester United otthonában.
Továbbra sem dőlt el, hogy a Manchester United új tulajdonosai kitartanak-e Erik ten Hag mellett a következő szezonra, de a Liverpool elleni meccsen a holland edző komoly bizonyítékokat szolgáltatott az alkalmasságára.
A Liverpool elleni FA-kupa-negyedöntőben a United szerezte meg a vezetést, miután a 10. percben Scott McTominay lőtt gólt. Utána viszont már sokan lemondtak a továbbjutásról, miután a félidőben a Pool vezetett, Alexis Mac Allister és Mohamed Salah góljaival. Az MU idén már ötször kapott ki úgy, hogy nem tudták megtartani a vezetésüket, így sok oka nem volt a szurkolóiknak az optimizmusra. Ten Hag a meccs után így mesélt az első félidőről:
„Az első 30 percben talán az egész szezonban a legjobb játékunkat tudtuk produkálni, igazi csapatként teljesítettünk. Utána viszont vesztettünk a rendezettségünkből, megnőttek a távolságok a csapatrészek között, ezt pedig nem engedhetjük meg, amikor Európa egyik legjobb csapata ellen játszunk. Sokkal jobbak voltak ebben az időszakban, végül a cserékkel sok kockázatot vállaltunk.”
Rasmus Hojlund még nem volt teljesen egészséges, így nem is tudta végigjátszani a meccset, de a helyére érkező Antony – az első idei góljával – az utolsó percben egyenlíteni tudott, ezzel pedig hosszabbításra mentette a találkozót.
Korábban már két támadó szellemű cserét is végrehajtott Ten Hag hiszen Kobbie Mainoo és Raphael Varane helyére Christian Eriksen és Amad Diallo lépett pályára.
A hosszabbítás első félidejének utolsó percében Harvey Elliot ismét a Liverpoolnak szerzett vezetést, de a United még innen is fel tudott állni, miután a holland mester újabb támadót hozott be; Mason Mount a védő, Victor Lindelöf helyére érkezett.
Az utolsó percekben már szinte kosármeccsre hasonlított a játék, az egyik kaputól a másikig szinte azonnal eljutottak a csapatok. Rashford – aki a rendes játékidő végén még óriási ziccert hagyott ki – a 112. percben egyenlített, majd az igazi extázis az utolsó percben érkezett.
A Liverpool rúghatott szabadrúgást a United kapuja előtt, de végül Amad blokkolt egy passzt a tizenhatos előterében és a Garnacho elé pattanó labdával megindulhattak a Pool kapuja felé. Végül 80 méter sprinttel 2 az 1 ellen értek fel és a támadást Amad Diallo be is tudta fejezni. Ebben a szituációban egészen kegyetlennek hatott, hogy Amad végül a gólöröméért megkapta a második sárga lapját, így nem fejezhette be a meccset a pályán.
picture

Amad Diallo

Fotó: Getty Images

Az elődöntőben a másodosztályú Coventry lesz a Manchester ellenfele, így komoly esélyük van rá, hogy kétszer is pályára léphessenek a Wembleyben. A mérkőzés után Erik ten Hag elismerte, hogy ez a meccs akár fordulópont is lehet számukra a szezonban.
„Ez lehet a nagy meccsünk, a csapat most igazán hihet magában és komoly energiákat adhat nekünk egy ilyen siker. Ha a Liverpool ellen tudunk nyerni, akkor bárki ellen nyerhetünk. Eddig sem értettem, amikor a játékosok karakterét kérdőjelezték meg, most újra bizonyítottak,
Idén nagyon sok akadályt kellett legyőznünk, mindig alkalmazkodnunk kellett. Most is bajban voltunk, Johhny Evans az utolsó percben esett ki és Aaron Wan-Bissakát kellett beraknunk, aki csak kétszer tudott edzeni, mituán 4-5 hétig sérült volt.
Most viszont már sokkal jobban meg tudunk ezekkel a helyzetekkel birkózni, mint ősszel. Büszke vagyok a csapatra, jó sorozatban vagyunk, de még mindig fel kell kapaszkodnunk. Örülök, hogy a Tottenham és az Aston Villa is pontokat vesztett, mi közben pedig bejutottunk az elődöntőbe, folytatnunk kell ezt a formát.
Nagyon boldog vagyok, hogy Diallo gólt tudott rúgni. Neki is komoly sérülésekkel kellett megküzdenie. Korábban kölcsönben volt és úgy tért vissza, hogy tudta mekkora a verseny a posztján. Tudta, hogy nem fog sok lehetőséget kapni, de most így is fontos gólt tudott szerezni. Tudjuk róla, hogy mire képes, folyamatosan küzd a helyéért.”
Amad Diallo még Ole Gunnar Solskjaer edzősége idén érkezett, 19 millió fontot fizettek érte, viszont azóta sem tudott bizonyítani. Korábban a Rangersnél és a Sunderlandnél volt kölcsönben, majd idén tért vissza a Manchester Unitedhez, ahol viszont meg is sérült. Most mindössze negyedjére tudott pályára lépni az idei szezonban.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés