Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ügynöke szerint a vezetőséggel tárgyalna a mellőzött sztárcsatár, épp csak a játékos nem tud róla

Szabó Bence

Publikálva 14/05/2022 - 10:02 GMT+2

Romelu Lukaku visszatérése a Chelsea csapatához nem a tervek szerint alakult, a belga játékos pedig télen egy rosszul elsült nyilatkozattal rontott tovább a helyzetén. Egy újabb fontos meccs előtt most az ügynöke a klub új tulajdonosait is belekeverve melegítette fel az ügyet, Lukaku pedig hiába határolódott el a megszólalástól, az interjú ismét kellemetlen helyzetbe hozta Thomas Tuchel edzőt.

Romelu Lukaku

Fotó: AFP

A belga játékos vagy mesterien ért a bajkeveréshez, vagy nem ártana jobban megválogatnia, kiket enged nyilatkozni a környezetében.
Romelu Lukaku visszatérése a Chelsea csapatához eddig finoman szólva sem egy sikertörténet. A klub hiába fizetett érte 97,5 millió fontot az előző nyáron az Internek, a belga csatár Angliában koránt sem hozta azt a teljesítményt, amit Olaszországban. Az idény során sérülések és betegség is hátráltatta, de 42 meccsen szerzett 15 gólja így is halovány, az utóbbi hónapokban pedig a kezdő pozíciót is elvesztette, Thomas Tuchel inkább a nem klasszikus csatár Kai Havertzet játszatta a helyén.
Ezt a helyzetet tetézte, hogy Decemberben, alig fél évvel az érkezését követően, Lukaku szokatlanul őszinte interjút adott a Sky Italiának, amiben megkérdőjelezte az edzője taktikai döntéseit és nyíltan beszélt az Interbe való visszatérés lehetőségéről. Utóbb aztán elnézést kért, kiszorulása a kezdőből pedig inkább a formája, mint a nyilatkozat miatt történt, de most úgy tűnik, ő vagy a környezete egyáltalán nem tanultak az esetből.
Pénteken ugyanis egy újabb olasz sajtótermék, a La Repubblica hozott le interjút Lukaku ügynökével, Federico Pastorellóval. Az olasz üzletember elismerte, hogy Lukaku első éve „problémásra” sikeredett, és arról beszélt, hogy a játékosa a klubot nemsokára tulajdonosként átvevő amerikai üzletemberrel, Todd Boehlyvel szeretné átbeszélni a helyzetét.
„Figyelembe véve az átigazolásra fordított összeget, senki nem várt ilyen helyzetet. Nincs beleszólásom a szakmai kérdésekbe, de az tisztán látszik, hogy voltak problémák.”
Lukaku az utóbbi hónapokban gyakran csak a kispadról szállt be.
„A számokat ugyanakkor mérlegelni kell. Még úgy is ő a legeredményesebb játékos a csapatán belül, hogy kevesebb játékidőt kapott.”
Ez így tiszta sornak tűnik: az elégedetlen játékos az ügynökén keresztül panaszkodik, hogy pozitív változást erőszakoljon ki a helyzetében. A történetben viszont van még egy csavar, mégpedig az, hogy Lukaku látszólag elégedetlen ezzel az interjúval és gyorsan igyekezett is elhatárolódni tőle.
„Sose hagyom, hogy más szólaljon fel helyettem. Befogtam a számat, hogy segítsek a csapatnak a lehető legjobb módon lezárni a szezont. Szóval ha valakinek mondanivalója van rólam és a klubról, ne az én nevemben tegye.”
– írta ki az Instagram oldalán közzétett sztoriban.
Az ügy viszont így is a legrosszabbkor került elő újra a Chelsea számára, közvetlenül a Liverpool elleni szombati FA-Kupa-döntő előtt. Érdekes, hogy Lukaku télen tett nyilatkozata szintén egy Vörösök elleni meccset előzött meg, akkor Tuchel jobbnak látta a padra ültetni a belga csatárt. A friss interjúról természetesen a pénteki sajtótájékoztatón is kérdezték a német edzőt, aki nem sokkal korábban értesülve az egészről elég diplomatikus választ adott.
„Ha a tulajdonosokkal tervez beszélgetni, talán velem nem áll szándékában. Érthető. Lássuk meg, hogy össze tudja-e hozni! Joga van hozzá. Mi beszélünk bárkivel. Minden játékos helyzetét értékeljük, köztük az övét is. Meglátjuk, mi fog történni és mik a tervek.”
Romelu Lukaku és Tomas Tuchel
Tucheltől azt is megkérdezték, mennyire érzi kellemetlennek, hogy ismét egy rangadó előtt jött fel a kérdés, de nem hagyta magát kizökkenteni.
„Igazából 5-10 perce tudok az egészről. Ez néha ilyen a foci világában. A figyelem akkora egy ilyen nagy meccs előtt, hogy időnként eredményez akaratlan helyzeteket. Az én figyelmemet ez nem tereli el, és remélem hasonló a helyzet az összes dolgozó és a csapat esetében is.”
Érdekes kérdés lesz, hogy a német edző ennek ellenére kezdőbe nevezi-e Lukakut, aki az utolsó két meccsén három gólt szerezve mintha végre újra formába lendült volna. A Chelsea számára ez az utolsó esély, hogy hazai trófeát szerezzenek a számukra kicsit félrecsúszott idényben, míg a Liverpool még versenyben van azért, hogy mindhárom angol sorozatot, sőt, a Bajnokok Ligáját is megnyerve történelmi mesternégyest hajtson végre.
Forrás: SkySports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés