Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem árulhatnak jegyeket, zárt kaput kér a Chelsea

Eurosport Magyarország

Publikálva 15/03/2022 - 15:22 GMT+1

A Chelsea FC szerint zárt kapuk mögött kellene megrendezni szombaton az FA-kupa negyeddöntőjét a Middlesbrough otthonában, mert a londoni klub - az orosz tulajdonos Roman Abramovich elleni szankciók miatt - nem árusíthat további jegyeket a mérkőzésre.

Chelsea

Fotó: SID

FA-kupa - Zárt kapus mérkőzést kér a Chelsea

A Chelsea FC keddi bejelentése szerint megbeszéléseket folytattak a pénzügyi szankciók végrehajtásával foglalkozó hivatallal. Hozzátették, a versenysemlegesség és a sportszerűség miatt kérvényezni fogják az Angol Labdarúgó Szövetség igazgatótanácsánál, hogy a házigazda Middlesbrough szurkolói se lehessenek jelen a szombati mérkőzésen.
"Elismerjük, hogy mindez komoly hatással lenne a Middlesbrough-ra és szurkolóira, valamint saját szimpatizánsainkra, akik a szankciók életbe lépése előtt már megvásárolták a jegyüket, de úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi körülmények között ez lenne a legtisztességesebb eljárás" - magyarázták.

Az ukrajnai háború kitörése után Abramovich előbb a klub jótékonysági alapítványának kezébe adta a Bajnokok Ligájában címvédő csapat irányítását, majd bejelentette, hogy szeretné eladni a klubot. Nagy-Britannia csütörtökön szankciókat léptetett életbe a tulajdonossal szemben - milliárdos vagyonát zárolták, nem bonyolíthat le pénzügyi tranzakciókat brit magánszemélyekkel és vállalkozásokkal, emellett utazási és szállítmányozási tilalommal is sújtották - mert azt beszélik róla, hogy jó viszonyt ápol Putyinnal, ezt azonban ő vitatja.
A londoni klub az intézkedések nyomán nem vehet részt játékoseladásban és -vásárlásban, emellett fel kellett függesztenie a jegyértékesítést, és a szurkolói boltokat is be kellett zárnia.
A brit kormány nem zárkózik el attól, hogy engedélyezze Abramovich-nak a Chelsea eladását, de előfeltételként azt szabta meg, hogy nem származhat abból nyeresége.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés