Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy nagyon kínos vereséggel búcsúzott a Newcastle az FA Kupától

MTI

Publikálva 08/01/2022 - 21:52 GMT+1

A Newcastle United kínos hazai vereséget szenvedett a League One-ban szereplő Cambridge United ellen az FA-kupa harmadik fordulójában szombat délután. Eddie Howe csapatának most a bennmaradásra kell koncentrálnia.

Emil Krafth, Ryan Fraser és Matt Ritchie - Newcastle United

Fotó: Getty Images

FA Kupa - Három élvonalbeli csapat búcsúzott

A világ legrégebbi - 1871-ben indult - sorozatában a mostani, harmadik az első olyan forduló, amelyben a Premier League együtteseinek is pályára kell lépniük.
Közülük a Burnley a második ligás Huddersfield Towntól hazai pályán kapott ki 2-1-re, a Newcastle-t pedig a 24 csapatos harmadosztályban 16. Cambridge United ejtette ki egy ugyancsak idegenben aratott 1-0-s győzelemmel.
A címvédő Leicester City szombaton a King Power Stadionban aratott 4-1-es győzelmével könnyedén jutott be az FA-kupa negyedik fordulójába a Watford ellen.
Youri Tielemans már hét perc elteltével vezetést szerzett a hazaiaknak, majd az angol válogatott James Maddison a 25. percben megduplázta az előnyt. Két perccel később Joao Pedro reményt adott Claudio Ranieri csapatának, de a második félidő elején a fiatal Harvey Barnes gólja után már nem reménykedhettek A végeredményt végül a 85. percben Marc Albrighton állította be.
A Brighton hátrányból fordítva 2-1-re nyert a West Brom otthonában. Callium Robinson két perccel a kezdés után vezetéshez juttatta a hazaiakat, de Jakub Moder góla összehozta a hosszabbítást, végül Neal Maupay a 98. percben megszerezte a győztes gólt.
A Brentford a Port Vale elleni 4-1-es győzelmével kvalifikálta magát a következő fordulóba. Marcus Forss már az első félidőben betalált, Bryan Mbeumo pedig a 66. percben szerzett gólt. A Port Vale-től Kian Harratt négy perccel később szépített, de Mbuemo előbb belőtte a második gólját, majd a 87. percben egy büntetőt is értékesített, így mesterhármassal indulhatott haza.
A 2013-ban győztes Wigan Athletic a helyi rivális Blackburn Rovers elleni 3-2-es győzelemmel maradt versenyben.
A ligán kívüli csapatok között is akadtak meglepetések: a Boreham Wood 2-0-ra győzött az AFC Wimbledon ellen, a Kidderminster pedig 2-1-re verte a Readinget.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása