Képtelen történet az angol sokadosztályok világából.
Adott egy 38 esztendős olasz ex-futballista, Daniele Mannini, aki karrierje során közel 300 mérkőzést játszott le az olasz futball első- és másodosztályában, az évek során olyan nagynevű csapatokat erősítve, mint a Napoli, a Sampdoria vagy a Brescia. 2020 januárjában látta elérkezettnek az időt arra, hogy befejezze profi pályafutását, távozva karrierje utolsó klubjától, a harmadosztályú Pontedera csapatától.
Az egész játékospályafutását hazájában töltő Mannini ekkor vélhetően nagy változást szeretett volna az életében, a futballtól való visszavonulása után ezért két nem túl szokványos döntést is meghozott. Először is nem maradt a futball közelében, helyette civil munkát keresett, és végül egy élelmiszeradalékokat gyártó cég kereskedelmi munkatársaként helyezkedett el. A másik nagy változást pedig az jelentette, hogy mindezt hazáján kívül, konkrétan Angliában tette, így életében először külföldön vállalt munkát.
Bundesliga
Szoboszlai Dominikot kiállították, csak 1 pontot szerzett a Leipzig a Köln ellen
12 ÓRÁJA

Mannini és Marcus Berg (PSV)

Fotó: AFP

Mint utóbb kiderült, épp ez a lépés segítette ahhoz, hogy végérvényesen azért ne szakadjon el a futballtól. A mértékadó BBC ugyanis a napokban számolt be a hírről, miszerint a korábbi háromszoros válogatott olasz ex-futballista reaktiválja magát, és az angol tizedik ligának megfelelő Northern Counties Eastern League-ben szereplő Beverley Town színeiben tér vissza a pályára.
A szerződéskötés tényénél csupán annak körülményei a meghökkentőbbek, közel sem mindennapi “tárgyalás” előzte meg ugyanis Mannini szerepvállalását a Beverley-nél.
“Kutyasétáltalás közben találkoztam egy másik kutyát sétáltató gazdival, akivel beszélgetni kezdtünk. Amikor mondta, hogy korábban futballozott, meghívtam, hogy jöjjön el a Beverley Town egyik edzésére. Fogalmam sem volt róla, hogy egy olyan emberrel beszélek, aki közel 200-szor játszott a Serie A-ban.” – avatott be a képtelen történetbe Mark Smith, a kis észak-yorkshire-i klub elnöke.
Arról nem szól a fáma, hogy Mannini próbajátéka hogyan zajlott, az azonban tény, hogy a társai közül a játéktapasztalat minőségét tekintve messze kiemelkedő olasz “vendégmunkás” megfelelt a teszteken, így hivatalosan is a Beverley játékosa lett.
Újdonsült edzője, Dave Ricardo nem is győzi eleget dicsérni olasz játékosát, akihez fogható kvalitású labdarúgóval még nem dolgohtatott edzői karrierje során:
“Nem dicsérhetem eleget Dani hozzáállását, fantasztikus, ahogyan az edzéseken teljesít és egyáltalán, ahogy a tréningeken jelen van. Személye ösztönzőleg hathat a klub minden egyes tagjára. Nem gyakran kerül ebbe a ligába valaki olyan, akinek több száz komoly mérkőzés van már a lábaiban, pláne nem az olasz első osztályból.”

David Beckham és a napolis Mannini

Fotó: AFP

Daniele Mannini angliai bemutatkozására egy Frickley Athletic elleni felkészülési mérkőzésen már sor is került, sőt, az olasz játékos egy szabadrúgásgóllal igazolta szerződtetésének jogosságát. A tizedik osztálynak megfelelő Northern Counties Eastern League küzdelmei augusztus 30-án kezdődnek.
Forrás: BBC
Premier League
Hatalmas pofonba szaladt bele a Manchester United - A PL második fordulója az Eurosport.hu-n ÉLŐ
14 ÓRÁJA
La Liga Santander
Ancelotti a Real után visszavonul
15 ÓRÁJA