Különleges eseménnyel vezette fel az Adidas a 2014-es labdarúgó világbajnokságot. Hétfőn este ugyanis Párizs külvárosában egy jól megkomponált média eseményen szétromboltak egy olyan csapatbuszt, amelyet a számukra nagy kudarccal záruló dél-afrikai vb idején használtak. Az akkori szálláshelyre utaló "Knysna-átok" megtörését szimbolizáló esemény a válogatott életének megújítását hivatott elősegíteni. Érdekesség, hogy az eseményt a francia szövetség korábbi szponzora szervezte (most már 2018-ig a Nike ruházza fel a kékeket), amelyet felfoghatunk egyfajta gerilla-marketingnek is.
A franciák négy éve esélyesként utaztak Dél-Afrikába, ám ott szégyenszemre (egyetlen lőtt góllal, egy szerzett ponttal) már a csoportkörben kiestek. A pályán elszenvedett kudarcok mellett ráadásul azon kívül is komoly konfliktusok voltak a kapitány Raymond Domenech és játékosai (különösen Nicolas Anelka) között, majd az ő kizárása után a társak az edzést is megtagadták. A világbajnokság után hetekig elhúzódó botrány után akkor Anelka mellett Franck Ribery és az akkori csapatkapitány Patrice Evra is büntetést kapott. A francia labdarúgásban azóta is knysnai kudarc néven ismert a 2010-es vb-szereplés.
Labdarúgás
A Ferencváros a második körben litván vagy északír ellenféllel mérkőzhet
27 PERCE
A június 12-én kezdődő brazíliai világbajnokságon a francia csapat az E-csoportba kapott helyet, ahol Svájc, Ecuador és Honduras ellen minden esélye megvan, hogy feledtesse a négy évvel ezelőtti teljesítmény okozta sötét árnyakat. Kérdés persze, hogy ebben mennyit segíthet nekik a 2010-es csapatbusz rituális megsemmisítése...
Euro 2020
Ejtőernyős tüntető sebesített meg több embert a müncheni stadionnál
EGY ÓRÁJA
Euro 2020
Nem jött rendbe a sérülése, kikerült a magyar keretből
EGY ÓRÁJA