A számára eddig csodálatos 2014-es esztendő csattanós végű  lezárására készül Szász Kitti, a freestyle, azaz a szabadstílusú foci világelsője, akinek a tudását idén a Hungaroringen a Red Bullos „csapattársainak” is nevezhető Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo, a Fradi labdarúgóinak új otthonában pedig a megnyitóra Budapestre érkező Chelsea profi játékosai is megcsodálhatták. A 23 esztendős labdazsonglőr másfél hónap múlva ötödik világbajnoki címével szeretné még emlékezetesebbé tenni az idei évadját, amelynek egyik érdekessége az, hogy néhány hónap leforgása alatt immár harmadszor veheti az irányt Brazília felé.
„Sokan ugratnak azzal, hogy lassan már „hazajárok” Brazíliába, és ebben van is valami, hiszen novemberben valójában már negyedszer kelek útra a messzi és csodálatosan szép országba. Első brazíliai vendégszereplésemmel 2012-ben a sportágamat támogató Red Bull ajándékozott meg, amikor Neymarnak is tarthattam egy rövidke bemutatót, idén pedig újabb kettővel, amelyeket a tavalyi tokiói világbajnoki győzelmemmel érdemeltem ki. Különösen érdekes volt az a reklámfilm forgatás Sao Paulóban, amelyben a leglátványosabb trükkjeimet mutathattam be, a foci világbajnokságtól viszont kizárólag csak azért vártam többet, mert mindenképpen találkozni szerettem volna Messivel, a nagy kedvencemmel, a kölcsönös üdvözlésről viszont bánatomra lemaradtam”
- mondta Szász Kitti a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.
„Idén nagyon belehúztam, mert a közösségi portálokra feltöltött videók tanúsága szerint a legnagyobb ellenfeleim - legalább ötöt nevezhetek annak - egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek a legyőzésem reményében - folytatta Kitti, aki nemrégiben a csehországi Liberecben, a hivatalos világbajnokságként számon tartott Superball erőpróbán negyedszer bizonyult a sportági elit legjobbjának. – Ezek a filmek üzenetértékűek, ahogy a rólam készült és az interneten megtalálható felvételek is. Az a hír járja, hogy a francia Mélody Donchet, az első számú riválisom, naponta öt órát edz, amitől persze nem ijedtem meg, hiszen délelőtt és délután is két-két órát gyakorolok, szorgalmasan végzem a TRX funkcionális tréningemet, emellett hetente kétszer futni is járok. Olyan tempót diktálok magamnak, hogy néha már alig tudom felemelni az elzsibbadt lábaimat, de ez a jó, mert legalább érzem, hogy a terhelés megfelelő nehézségű.”
Labdarúgás
Kikapott az MU hazai pályán, bajnok a Manchester City
9 ÓRA
Az a véleménye, hogy évről évre nagyobb biztonsággal képes bemutatni a legösszetettebb és a legnagyobb kockázattal együtt járó trükkjeit, ugyanakkor elismeri, hogy a vetélytársak igyekezete egyre nagyobb nyomást gyakorol rá. „A sportágam folyamatosan fejlődik, a versenyek egyre izgalmasabbak, így nem meglepő a számomra, hogy ezzel párhuzamosan a belső nyugalmamat is egyre nehezebben tudom fenntartani. Úgy tűnik, hogy idén novemberben, a brazíliai Salvador de Bahiában pályafutásom legnagyobb próbatételére kell felkészülnöm, de jó formában és erőben fogok elutazni a nem hivatalos világbajnokságra, a Red Bull Street Style csúcsversenyre, ahol csak a világ nyolc legjobb férfi és női focistája mérheti össze az erejét.”
Labdarúgás
Megnyerted a bajnokságot? A jutalmad, hogy két hónapig nincs fizetés
18 ÓRA
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
TEGNAP 17:39