Siker a pályán, sikerek az átigazolási piacon. Aki Milan szurkoló, ezekben a napokban mosolyog. A csapat előbb megszerezte Fernando Torrest, majd a holland Marco van Ginkelt a Chelseatől, vasárnap pedig meggyőző győzelemmel kezdett a bajnokságban. Silvio Berlusconi és az új szövetségi kapitány Antonio Conte szeme láttára.
Milánó másik fele már nem ennyire boldog, az Inter ugyanis nem tudott nyerni Torinóban. Samir Handanovic még büntetőt is védett, a tizennyolcadik SerieA-s pályafutása során. A mindkét sztárját  - Immobile a Dortmundhoz, Cerci 14 millió euróért az Atletico Madridhoz került - elveszítő Toro rászolgált a döntetlenre, még akkor is, ha 1990 után most először maradt gól nélkül a nyitómeccsen. Az Inter legutóbb négy éve Bolognában kezdte "iksszel" az aktuális bajnoki szezont.
Nézzük, hogy értékelték az olasz sportlapok a milánói csapatok bemutatkozását.
Serie A
Eriksen visszatért Olaszországba, ahol még akár el is tilthatják a játéktól
14 ÓRÁJA

Milan-Lazio 3-1 (posseso palla-labdabirtoklás, passaggi riusciti- jó passzok, marcatori-gólszerzők)

Fotó: Eurosport

Filippo Inzaghi 840 nappal azt követően, hogy játékosként elbúcsúzott a San Siro közönségétől (a Novara elleni meccsen gólt is lőtt) vezetőedzőként győzelemmel tért vissza. Méghozzá látványos, könnyed és szórakoztató győzelemmel. Azt már előre is lehetett sejteni, hogy ennek a csapatnak a gyorsaság lesz az egyik fő fegyvere, ezt Honda gólja is bizonyította. Bonera indítása után, a Milan saját tizenhatosáról 10 másodperc alatt ért fel az ellenfél kapujához és szerzett gólt. El Shaarawy kiválóan játszott (a Gazzettánál 7,5-es osztályzattal ő lett a mezőny legjobbja) Diego Lopez büntetőt védett, De Jong pedig uralta a középpályát. Torres a lelátón tapsolt, Berlusconi már az öltözőfolyosón megdicsérte Pippot, Conte meg nyugodt lehet, hogy Balotelli helyett El Shaarawynak küldött meghívót.

Torino-Inter 0-0 (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

"Elképzelés nélkül". Így jellemezte a Torino otthonában gól nélkül döntetlent játszó Intert a Gazzetta. A támadásban sokszor ötlettelen milánói csapat sokat köszönhet Samir Handanovicnak, aki hárította Larrondo büntetőjét. A szlovén kapus a Serie A-ban már 18 kivédett tizenegyesnél jár (az idei vonatkozó listát Pagliuca vezeti 24-el). Vidic kiállítással kezdte olaszországi pályafutását, a kérdés meg adja magát: vajon miért tapsolta meg egy mosoly kíséretében Doveri játékvezetőt? Ért ez egyáltalán pirosat? Mazzari szerint nagyon nem. Az Inter edzője ezen kívül egy elmaradt büntetőt is számokért a bírón, de elismerte, a fantázia hiányzott a csapatából. Osvaldo a második félidő elején lépett pályára (ekkor a vendégek át is álltak 3-4-1-2-re) és jóval veszélyesebben játszott mint Icadi. Aki a gyengécske ötös osztályzatig, és egy jogosan meg nem adott lesgólig jutott. A nagyok közül talán az Inter kezdett a leggyengébben. Két igazi kapura lövés, ettől a csapattól nagyon kevés.
Tudtátok?
A bajnokesélyesek közül (Milan, Inter, Roma, Napoli, Juventus), négyen is nyerni tudtak az első körben. Az öt csapat kezdőjében azonban, csak 15 olasz játékos kapott helyet...
Labdarúgás
A 11 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
17 ÓRÁJA
Tokyo 2020
Igazi csemege: Brazília-Spanyolország rangadó az olimpiai focidöntőben
17 ÓRÁJA