Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messi távozása óta nem gyűjtött be egyetlen trófeát sem a Barcelona - egészen idáig

Eurosport Magyarország

Publikálva 16/01/2023 - 09:56 GMT+1

Xavi Hernández, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a spanyol Szuperkupa megnyerését követően kiemelte, számára nem elsősorban a trófea megszerzése a fontos, hanem az, ahogyan a vasárnapi döntőben legyőzték a Real Madridot.

Spanyol Szuperkupa - Xavinak az a fontos, ahogyan legyőzték a Real Madridot

Fotó: Getty Images

Spanyol Szuperkupa - Xavinak az a fontos, ahogyan legyőzték a Real Madridot.
A 3-1-re megnyert rijádi találkozót követően Xavi kifejtette: nagyon elégedett és boldog, illetve tetszik neki, amilyen játékkal nyertek.
"Amikor úgy nyerünk, hogy nem játszunk jól, nem vagyok teljesen boldog. Mindig azon gondolkodunk, hogyan teljesíthetnénk így. Ezúttal a mezőnyfölény megszerzésére törekedtünk, és amit elképzeltem, elterveztem, azt tökéletesen sikerült megvalósítanunk a pályán" - nyilatkozta. A szakember kifejtette: nagyon örül annak, hogy kiváló teljesítményt nyújtottak a játékosai, akiket sok igazságtalan kritika ért az utóbbi időben, ezúttal azonban felszabadultan játszottak, ami önbizalmat és nyugalmat ad számukra a további munkához.
"A trófeánál is jobban szeretem a hogyant, ez nagyon sokat számít nekem. Vannak, akik úgy tartják, hogy az ilyenkor nem is fontos, de számomra igenis az. És ez a hogyan most rendkívüli volt" - nyugtázta.
Xavi szerint jó generáció jött össze a katalánok keretében, amelynek tagjai éhesek a sikerre. A csapatot 2021 novembere óta irányító szakember hangsúlyozta: ez volt az együttes első trófeája Lionel Messi másfél évvel ezelőtti távozása óta, ami fontos pillanat a klub életében, hiszen nehéz helyzetbe kerültek a hétszeres aranylabdás eligazolása miatt.
"Ez a siker önbizalmat ad a játékosoknak, mert látják, hogy amit mi javasolunk, az működik, így aztán hisznek is bennünk. Természetesen nem állhatunk meg ezen a ponton, folytatnunk kell a munkát" - mondta.
A katalán együttes csütörtökön lép legközelebb pályára, a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében az egyetlen versenyben maradt harmadosztályú gárda, a Ceuta vendége lesz, majd vasárnap a bajnokságban játszik, ahol listavezetőként fogadhatja a 15. helyezett Getafét.
A Real Madrid olasz szakvezetője, Carlo Ancelotti kiemelte: a vereséget nem kritikus, inkább nehéz pillanatként élik meg. Hozzátette: ilyen azért általában előfordul egy csapattal egy szezon során.
"A megszokott elhivatottságunkkal és alázatunkkal azonban meg lehet oldani a helyzetet. Ezt a játékosoknak kell felismerniük" - mondta. A mérkőzésről kifejtette: kiegyenlített játékkal, nem túl nagy tempóban indult, és bár elsősorban mindig arra törekednek, hogy az ellenfélnek ne adjanak "ajándékokat", ezúttal két alkalommal is ez történt.
"Ezeket a hibákat könnyen el lehet kerülni. Javítanunk kell a fizikai állapotunkon és csapatként kell játszanunk. Egyik játékosomnak sem volt jó meccse, de számomra ennek ellenére is tiszteletlenségnek tűnik arról beszélni, hogy lefutballoztak minket a pályáról. Ezúttal jobb volt az ellenfél, ennyi" - mondta.
A Real Madrid a csütörtöki kupameccsem a Villarrealhoz, majd a vasárnapi bajnokin az Athletic Bilbaóhoz látogat.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés