Paulo Sousa szövetségi kapitány és a kapus Wojciech Szczesny is azt ígérte, hogy sokakat meg fog lepni a lengyel labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön a magyarok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen játszik majd először a portugál szakember irányításával.


A korábban Székesfehérváron is dolgozó szakvezető dinamikus futballt ígért, amelyben játékosai labdával és labda nélkül is intenzívek lesznek.
"Kollégámnak, Marco Rossinak ez már a 25. mérkőzése lesz a magyar válogatott élén, így a rivális koncepciója kiforrottabb, de ezt minőséggel ellensúlyozni tudjuk. Nyerni akarunk!"
- fogalmazott szerdai sajtótájékoztatóján a januárban kinevezett 50 éves tréner.
"Minél jobban beépül az új szemlélet a játékosok fejébe, idővel annál jobb teljesítmény várható. A játékosok nyitottak voltak az elképzelésekre."
Foci-vb
Foci-vb: Pulisic volt az amerikaiak nyerőembere, az USA jutott nyolcaddöntőbe
6 ÓRÁJA
Szczesny arról beszélt, hogy nagyon intenzív három napon vannak túl, kedden például két edzésük is volt, egyiken a védekezésre, a másikon a támadásépítésre fordítottak figyelmet.
"Jerzy Brzeczeknek nem azért kellett távoznia, mert nem jó szakember. Mi nem játszottunk elég jól. Ezzel a felelősséggel kell futballoznunk. Bár engem jelöltek kezdő kapusnak, ami nagy megtiszteltetés, de ez önmagában még nem siker"
- mondta a 30 éves futballista, aki csütörtökön ötvenedik alkalommal öltheti magára a címeres mezt.
A Juventus kapusa a magyarokról szólva kiemelte, hogy hat mérkőzés óta veretlenek, és amióta tavaly ősszel áttértek a háromvédős felállásra, sokkal hatékonyabb a játékuk.
"Nem mi vagyunk a favoritok a csoport megnyerésére, de szervezett játékkal lehet esélyünk" - utalt Szczesny arra, hogy a biztos részvételt jelentő első helyre az angolok pályáznak a legnagyobb sansszal.
A magyar és a lengyel válogatott csütörtökön 20.45-től a Puskás Arénában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat európai nyitányán.
MTI
Foci-vb
Foci-vb: Rashford duplázott, Anglia kiejtette Walest a brit rangadón
7 ÓRÁJA
Foci-vb
Történelmi pillanat a foci-vb-n: Női vezetőbíró fújja a németek pénteki meccsét
8 ÓRÁJA