Vannak helyzetek amikor nem lepődünk meg egy edzőcserén. Ha a Palermonál váltanak, jót mosolygunk. Amikor azonban Antonio Conte jelenti be - teljesen váratlanul - a lemondását, az nehezen értelmezhető. Amolyan sokkhatást eredményez.
Mert a Juventus - nyugodtan mondjuk ki - "újkori" történetének egy meghatározó személyisége távozik. A Serie B-s kizárást követően, ő volt az, aki ismét a legjobbak közé emelte a klubot. Három bajnoki címet nyert a csapattal. De úgy, hogy menet közben a Juvét megszorítani sem tudták.
2014. május 18. A torinói csapat 3-0-ra legyőzi a Cagliarit, és pontrekorddal nyeri az újabb olasz bajnoki címet. Pár nappal később a klub Twitter üzenetben jelenti be, a szakember még egy évig marad a kispadon.
Euro 2020
A csodatevő újra megvillant, de mihez kezdünk majd nélküle?
EGY ÓRÁJA
2014. július 15. A 102 pontos idény után, Antonio Conte videoüzenetben búcsúzik a szurkolóktól.
Miért? Megmondhatatlan. Talán elveszítette a motivációját. Erről már tavasszal is sokat lehetett olvasni.
Távozik, de hova? Az olasz sajtó szerint biztosan nem külföldre. Ebben az esetben maradna a válogatott.
Egy ős-juvés köszönt el tegnap este, aki kiskorától fogva a klub szurkolója volt. Délen, Leccében született, a csapat szeretetét az édesapjától örökölte.
1986-ban épp a Lecce színeiben mutatkozott be a Serie A-ban, 5 évvel később már a Juventus keretéhez tartozott. A legenda szerint maga a legendás Giampiero Boniperti hívta fel Conte aggódó édesanyját, Adát, hogy megnyugtassa, a fia a távoli északon új családra talált.
És milyen igaza lett.

Három év ellenfél nélkül. Conte és a Juventus az előző idényben 2,68-as pontátlaggal zárt

Fotó: Eurosport

Tizenhárom szezonon keresztül volt a Juve játékosa.
Majd jött három fantasztikus év edzőként. Előtte még a - leccei születésűként ősi rivális - Barit, majd a Sienát is felhozta az első osztályba. Hamar látszott, van érzéke a szakmához.
Még Giovanni Trapattoninál mutatkozott be a Juventusban. Egy másik legendánál, aki a klub történetének legtöbb (319) győzelmével rendelkezik. Conte pillanatnyilag ötödik a listán.
Tegnap bejelentette a távozását.
A hír mindenkit megdöbbentett.
"Conte elmegy, sokkolta a Juvét" írta szerdai címlapján a Tuttosport. A Juve témában mindig megbízhatónak tekinthető torinói sportújság már a tegnap este a lehetséges utódokat találgatta. Azóta már tudjuk, hogy Allegri lett a befutó.
Andrea Agnelli, a klub elnöke azt mondta, folytatják a napi munkát. Dolgoznak tovább, mert az egyesületnek erre van szüksége.
Talán még ők sem fogták fel teljesen, Conte nélkül ez elég nehéz lesz.
Euro 2020
Rossi: A srácok félelem nélkül játszanak, a világelittel is felveszik a versenyt
2 ÓRÁJA
Labdarúgás
Már nem lesz döntő szerepük az idegenben lőtt góloknak a fociban
4 ÓRÁJA