A Hollandia - Argentína mérkőzés előtt a La Gazzetta dello Sport újságírója, Alessandra Bocci készített interjút a holland válogatott középpályásával, Wesley Sneijderrel:
K: Nehéz volt elveszíteni a csapatkapitányi karszalagot, amelyet Van Gaal adott Önnek? V: Nagyon nehéz, de túltettem magam rajta. Vannak dolgok, amelyek megtörténhetnek, ez most már nem számít. Arra törekszem, hogy befolyással legyek a mérkőzésekre, és hogy amikor csak lehet, segítsem a csapatot a karszalag nélkül is.
K: Néhányan arról suttognak, hogy Van Gaal rendszere Robbent favorizálja, Önnek pedig csak a fáradtság marad... V: Ez nem igaz. Azért ebben a játékrendszerben játszunk, mert sokat beszéltünk erről egymás között, és ez egy olyan megoldás, amit mindenki szeret. A miénk nem egy olyan csapat, amely könnyedén tud győzni, ki kellett találnunk valamit, ami stabilabbá teszi a csapatot. Az elején ez nem volt könnyű számomra, de mostanra többet birtokoljuk a labdát, és jobban hozzászoktam a szerepemhez.
Labdarúgás
Rákapcsolt az angol lobbi a hazai BL-döntőért
39 PERC
K: Önnek viszont, a négy évvel ezelőtti tornával összehasonlítva, amikor Ön volt a sztár, minden megváltozott... V: De az élet ilyen, az évek telnek, és dolgok megváltoznak. Nem érdekel, ha Van Persie vagy Robben több hírverést kap az újságokban, ez nem egy verseny, hogy ki válik híresebbé, ez egy verseny, hogy megnyerjük a világbajnokságot. A célom 2010-ben az volt, hogy megnyerjük a vb-t, és most is pontosan ez a cél. Tudom, hogy nehéz dolgunk van, de 2010-ben is nehéznek tűnt legyőzni Brazíliát, továbbjutni, és döntőt játszani.
K: A csapat tagjainak személyiségei és egói közötti feszültségek tönkretették Önöket 2012-ben. V: Két évvel ezelőtt minden rosszul sikerült. Most más a helyzet, a múlton pedig nem szeretnék rágódni. A fontos dolog az, hogy jól szerepeljünk ezen a vb-n, ahol mások a szereplők, de ahogy láthatták, mindenkinek van hely. Egyszer én lövök gólt, egyszer Huntelaar, egyszer Krul oldja meg a helyzetet a büntetőpárbajra beszállva a padról.
K: Hogyan tudják legyőzni Argentínát? V: Azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket eddig is használtunk: koncentrációval, akaraterővel, és a támadóink magas szintjével. Argentínának van egy Messije, aki egy fantasztikus bajnok, de nálunk van a holland Messi, akit Arjen Robbennek hívnak, és fantasztikus világbajnoksága van. Arjen olyan fontos nekünk, mint Messi az argentin csapatnak.
K: 2010-ben megnyert mindent, és jelölték az Aranylabdára is, aztán történt, ami történt. Most szeretné, ha Robben megnyerné? V: Remélem, hogy Arjen mindent megnyer, nincsen bennem irigység. Nem csak a játékos miatt mondom ezt, Arjen jó barátom. Emellett pedig, ha megnyeri az Aranylabdát, talán elmondhatjuk, hogy megnyertük a világbajnokságot, így minden tökéletes lenne.
K: Egy másik barátja, De Jong, visszatérhet a pályára. V: Talán. Szükségünk van az ő személyiségére.
K: Olaszországban azt mondták, hogy az Inter szeretné őt megszerezni a Milantól. V: Nem tudok semmit. Amit tudok, az az, hogy két éve szerettem volna az Interhez hozni őt, de ez nem sikerült, de mostanra Nigel jól érzi magát a Milannál, és ott fog maradni.
K: És Ön jól érzi magát a Galatasaraynál? V: Igen. Törökországban mindig játszom, és visszatekintve arra, hogy el kellett hagynom az Intert, nem bánom, hogy ezt a döntést hoztam. A Gala minden évben harcban van a bajnoki címért, ott a Bajnokok Ligája, a török bajnokság pedig erősödik. Jó ez így. Mostanra csak az hiányzik nekem, hogy nyerjek valamit a válogatottal, ezért vagyok itt.
K: Cesare Prandelli lesz a klubedzője, ehhez mit szól? V: Sajnáltam Mancini távozását, vele és a stábjával baráti viszonyt alakítottunk ki. Viszont azt hiszem, hogy Prandelli a megfelelő ember: a Galatasaraynál nem csak vezetőedző lesz, hanem egy olyan valaki, aki meg tudja változtatni és javítani tudja a csapat mentalitását. Úgy tűnik nekem, hogy Prandelli egy ilyen típusú személyiség.
K: Változik a holland kispadon is az edző személye. V: De marad a folyamatosság. Marad Blind, aki rengeteget fejlődött, és mostanra egyedül is megállja a helyét.
K: És vajon az ifjabbik Blind át tudja venni az örökségét, mint a csapat esze a pályán? V: Nézze, én nem hagyom akárkire a pozíciómat. Amíg azt nem mondják nekem, hogy nincs rám többé szükség, addig itt maradok. Nem adom át a helyem.
Liga
A Real megmutatta, miért kell a 94. percig harcolni
11 ÓRA
Serie A
Büntetőt hibázott a Milan, mégis nagyon megverte a Juventust
11 ÓRA