Cesc Fabregas nem vált túl jól. Akkor került az Arsenalhoz, amikor Wenger csapata már az igazi sikerkorszaka vége felé járt, és akkor lett újra a Barcelona játékosa, amikor a katalánok már túl voltak a tiki-taka fénykorán. Tegyük hozzá, azért a londoniaknál megnyerte az Angol Kupát, BL-döntőig jutott, a jelenlegi együttesével spanyol bajnoki címet, Király Kupát, Klubvilágbajnokságot és Európai Szuperkupát ünnepelhetett, de például a Bajnokok Ligája győzelem nem jött össze. Ráadásul nem is játszott annyit, amennyit szeretett volna. Most pedig a hírek szerint a nyárra alapos keretátalakítást tervező gárdája jelezte a lehetséges érdeklődőknek: van az az összeg... Tavaly a Manchester United két ajánlatot is tett érte, de egyiket sem fogadták el, a jól értesültek pedig azt is tudni vélik, hogy az Arsenal visszavásárlási joggal rendelkezik, úgyhogy komoly esély van egy újabb költözésre. Az értéke két év alatt 5 millió fontot esett (legalább).
Nem lesz ott a labdarúgó világbajnokságon Riccardo Montolivo. Az olasz válogatott középpályása tegnap este szenvedett sípcsonttörést az írek elleni felkészülési mérkőzésen. A Craven Cottage-on Alex Pearce belépője után kellett hordágyon levinni, és már akkor sejthető volt, hogy nagy a baj. A helyére a találkozón Alberto Aquilani állt be. Megerősödött viszont Guiseppe Rossi helye a 23-as keretben, hiszen a térdsérüléssel bajlódó labdarúgó 70 percet töltött a pályán a 0-0-val zárult találkozón.
Egyre több utazó keretet hoznak nyilvánosságra a szövetségi kapitányok. Így tett Vicente Del Bosque is, aki két Manchester City játékostól: Alvaro Negredotól és Jesus Navas-tól, valamint Alberto Morenotól (Sevilla), Daniel Carvajaltól (Real Madrid), Fernando Llorentétől (Juventus) és Ander Iturraspetól (Ahtletic Bilbao) is megvált. Ott van viszont az együttesben a Bolívia ellen 11-esből eredményes Fernando Torres (Chelsea).
Liga
A Real megmutatta, miért kell a 94. percig harcolni
10 ÓRA
Szintén utazik a világbajnokságra Luis Suarez. Az Angliában minden fronton az év játékosnak megválasztott támadó sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, egy térdoperáción is átesett, és egy ideig kérdéses is volt játéka, ám végül bekerült a 23 fős keretbe. Szintén ott lesz az együttesben Diego Forlan, a 35 éves csatár a harmadik vébéjére készülhet, az előző kettőn (2002 és 2010) egyaránt eredményes volt.

78 percet játszott májusban a Dortmund elleni kupadöntőben Franck Ribéry

Fotó: Eurosport

Egyre nagyobb a találgatás Franck Ribéryvel kapcsolatban. A Bayern München szélsője mindössze 78 percet játszott májusban, a mai L'Équipe egyik fő cikke is azt a kérdést teszi fel, kell-e aggódni érte. Érdekesség, hogy a helyén a norvégok elleni felkészülési mérkőzésen lehetőséget kapó Antoine Griezmann remekül futballozott, ma este Paraguay ellen is kezdhet, de lehet, hogy Déschamps inkább Rémynek szavaz bizalmat.
Tegyük hozzá gyorsan, Cristiano Ronaldoról talán még rosszabb hírek keringenek. A spanyol El Pais még pénteken írt arról, hogy a bal combjával bajlódó portugál aranylabdás világbajnoki szereplése veszélyben van. Paulo Bento szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, arra is készül, hogy a Real Madrid klasszisa ott lesz a vébén, és arra is, ha nem. „Nem építhetek mindent egyetlen játékosra”- tette hozzá. A portugál szövetség egy közleménnyel próbálta nyugtatni a szurkolókat, amelyben az szerepelt, a vizsgálatok biztató jeleket mutattak. Ne felejtsük el, Lionel Messi az egész szezonban sokat szenvedett sérülésekkel, nagy kérdés, ő milyen formában lesz Brazíliában.
Serie A
Büntetőt hibázott a Milan, mégis nagyon megverte a Juventust
10 ÓRA
Serie A
Belháborúval nehezítve várja a Milan a Juventus elleni sorsdöntő rangadót
14 ÓRA