Az Internazionale labdarúgócsapatának edzőkomplexumában találkozott szerdán az olasz klub vezetőivel, az edzőkkel, a játékostársakkal és a stábtagokkal a dán válogatott Christian Eriksen, akinek az Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve mérkőzés közben.

Az olasz klub szerdai közlése alapján Eriksen eddig Dániában lábadozott, de most engedélyt kapott arra, hogy olasz klubjához utazzon. Kiemelték: Eriksen "kitűnő egészségi és mentális állapotnak" örvend, és a jövőben a koppenhágai orvosok által javasolt rehabilitációt végzi. Klinikai adatait folyamatosan nyomon követik, azok eredményéről pedig naprakészen tájékoztatják az Internazionalét a szakemberek.
Az olasz sajtó kedden számolt be arról, hogy Eriksen visszatért olasz klubcsapatához.
Labdarúgás
Nem telik el nap, hogy ne gondolna Eriksen esetére a dánok csapatkapitánya
20 ÓRÁJA
A 29 éves Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát.
A szívmegállás okától és a kezelés jellegétől függően Olaszországban eltilthatják a játékától, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.
Forrás: MTI
Labdarúgás
A 2020-as Eb igazi hősei: az Eriksen életét megmentő orvosi csapat, és Kjaer különdíjat kap
24/08/2021 18:52
Serie A TIM
Eriksen visszatért Olaszországba, ahol még akár el is tilthatják a játéktól
03/08/2021 20:31