A koronavírus-járvány miatt a mostani szezonban nem Szaúd-Arábiában, hanem Reggio Emiliában rendezik az olasz labdarúgó Szuperkupa-mérkőzést.


Az Il Mattino című napilap pénteki beszámolója szerint a bajnok Juventus és a kupagyőztes Napoli január 20-án találkozik egymással a Mapei Stadionban, amely az élvonalbeli Sassuolo hazai pályája.
Az 1988 óta létező Szuperkupa-meccset rendezték már Washington DC-ben, New Jerseyben, Tripoliban és Sanghajban. Tavalyelőtt Dzsiddában, tavaly pedig Rijádban került rá sor.
Serie A
Súlyos anyagi válság fenyegeti a Juventust, amennyiben nem tudja megmenteni szezonját
TEGNAP 17:18
Teljesen felesleges mérkőzés rombolhatja az olasz foci hírnevét | Eurosport
Önmagában az is megérne egy hosszabb vitát, van-e egyáltalán bármi értelme a labdarúgó szuperkupa-mérkőzéseknek. Ezek az események valahol félúton vannak a barátságos és a tétmérkőzések között, nem véletlen, hogy az olasz kivételével a topbajnokságok igyekeznek nyáron, a felkészülés részeként túlesni rajta.
A torinói és a nápolyi csapat korábban háromszor játszott egymással a Szuperkupáért: 1990-ben házigazdaként a Napoli, 2012-ben Pekingben a Juventus, majd 2014-ben Dohában ismét a Napoli győzött.
MTI
Serie A
Büntetőt hibázott a Milan, mégis nagyon megverte a Juventust
09/05/2021 21:13
Serie A
Belháborúval nehezítve várja a Milan a Juventus elleni sorsdöntő rangadót
09/05/2021 17:52