Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nagyon veszélyes a közösségi médiás gyűlölet” – a Milan legendája úgy érzi, igazságtalanul támadták

Németh Dániel

Publikálva 06/07/2021 - 14:53 GMT+2

Régi nyilatkozatok miatt kritizálták, de szerinte nem ez volt a fő ok.

Gennaro Gattuso

Fotó: Getty Images

Gennaro Gattuso közel volt ahhoz, hogy a Tottenham Hotspur edzője legyen, a szurkolói reakciók láttán azonban meghátrált a klub.


Ezen a nyáron a Tottenham egyik legfontosabb feladata az új edző kiválasztása és megszerzése volt, Antonio Contétól kezdve a végül ténylegesen befutó Nuno Espírito Santón át rengeteg név felmerült. Közülük voltak, akik egészen közel kerültek a szerződés aláírásához, köztük két Serie A-ban dolgozó edző, Gennaro Gattuso és Paulo Fonseca, ám különböző okok miatt mindkettő meghiúsult – az olasz ellen konkrétan a közösségi oldalakon tiltakoztak a szurkolók.
Érdekes módon leginkább nem azt az esetet hozták fel, amikor egy 2011-es Bajnokok Ligája-meccsen Gattuso, mondjuk úgy: összeveszett a Spurs akkori másodedzőjével, Joe Jordannel, hanem régi interjúkat vettek elő, amelyekben az azonos neműek házasságáról vagy mondjuk a nők futballban betöltött szerepéről beszélt. Gattuso szerint ezekben az interjúkban semmilyen ártó szándék nem volt, ráadásul azokat szándékosan félreértelmezték, hogy rossz színben tüntethessék fel.
Azt gyanítja, a háttérben pont az említett eset állhat, az előráncigált nyilatkozatait pedig csak ürügyként használták. „Nehéz elhinnem, hogy ezek a kommentek álltak a háttérben, a legtöbbeknek valószínűleg az a kép égett be, amikor 2011-ben Joe Jordannel verekedtünk. Az biztos, hogy nem vagyok rasszista, szexista és homofób sem, a régi állításaimat egyszerűen csak félreértelmezték” – mondta a La Repubblicának.
„Miért nem kérdezték meg a régi csapattársaimat és az általam edzett játékosokat, milyen volt a kapcsolatom velük? Nem vesztegetném az időt hülyeségekkel, de a tapasztalatommal azért taníthatok valamit” – jelentette ki a Napolival 5. helyen záró Gattuso. Az edző szerint ez az eset is rávilágít arra, hogy a közösségi oldalaknak milyen veszélyei vannak, mert ezt a fajta nyomást nem mindenki képes elviselni.
picture

Reno Gattuso, Joe Jordan

Fotó: Reuters

„A közösségi oldalakon tapasztalt gyűlölet nagyon veszélyes és alulértékelt. Közszereplő vagyok, így megvan a kellő erőm ahhoz, hogy reagáljak, de nem mindenki tudja ezt feldolgozni. Vannak olyanok, akik gyengébbek, és inkább kiugranak az ablakon. Szóval ez elég komoly probléma. Miért nem lép fel ellene senki? Nem a múltban élek, lányaim vannak, akik használják az oldalakat, de ezt az exhibicionizmust nem tudom mire vélni. Miért kellene képet feltöltenem egy családi hajóútról vagy az étteremből?”
Gattuso ezen a nyáron megállapodott a Fiorentinával is, sőt, bő három hétig a firenzeiek vezetőedzője volt, végül közös megegyezéssel felbontották a szerződését. Az ügy részletei még mindig homályosak, állítólag a keret összetételét illetően voltak vitái a klub vezetőségével, néhány lap azt is megírta, Jorge Mendes mozgatta a szálakat. Gattuso szerint ebből egy szó sem igaz, bár azt nem árulhatta el, melyek voltak távozásának okai.
„Mendes jó barátom. Sok tapasztalata van, és hasznos tanácsokat adott a karrierem során. Ugyanakkor mindig tiszteltem a szerepeket: az átigazolási piac nem rajtam múlik, hiszen az a sportigazgatók terepe. Ambiciózus edzőnek tartom magam, erős és használható játékosokat szeretnék a csapatomban tudni, az viszont nem érdekel, hogy ki az ügynökük” – szögezte le Gattuso az interjúban.
Forrás: Goal

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés