Romelu Lukaku az NBA-legenda Shaquille O’Neal fizikai erejével büszkélkedhet Nicolo Barella, az Internazionale olasz válogatott középpályása szerint, a belga csatárt természeti erőnek tekinti csapattársa.


A 27 éves támadó kivirult, amióta 2019 nyarán az Internazionaléhoz szerződött. Első milánói idényében 34 gólt szerzett a belga csatár, amihez a most futó szezonban még 16 találatot tett hozzá eddig. 
Igazi talizmánja lett Antonio Conte bajnoki címre áhítozó csapatának, és kevés ellenfél képes megfékezni azt a nyilvánvaló fenyegetést, amit a 191 centiméteres óriás jelent. Nicolo Barella nem lepődik meg, amikor a riválisok küzdenek ezzel a helyzettel, Lukaku csapattársai minden edzésen tapasztalják, milyen nehéz lehet megállítani őt. Barella a Manchester United korábbi támadóját a Los Angeles Lakers és a Miami Heat korábbi sztárjához hasonlította.
Serie A TIM
Összejött minden idők legnagyobb összegű téli igazolása az olasz élvonalban
36 PERCE
Conte szerint az Internek az olajozottan működő gépezetként szereplő Liverpool példáját kell követnie | Eurosport
Antonio Conte, az Internazionale vezetőedzője bízik benne, hogy elég időt kap a milánói csapat kispadján, és a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp munkáját emelte ki példaként, hogy mit érhetne el ő is a megfelelő támogatással. Az Inter sorozatban három mérkőzésen maradt nyeretlen, a Serie A-ban 1-1-et játszott a Lazióval, 2-1-re kikapott a városi derbin a Milantól, majd 2-2-es döntetlenre végzett a Bajnokok Ligájában a Borussia Mönchengladbach csapatával.
"Lukaku és Shaquille O’Neal legnagyobb erőssége a fizikai erejük. De Lukaku ennél is sokkal több. Még az edzésen is két vagy három játékosra van szükségünk, hogy megállítsuk. 
Ő egy természeti erő." - nyilatkozta a 18-szoros olasz válogatott Barella.
Az Esélylesők legutóbbi adásában a kiváló blogger, Szabó Péter 'Peet' így vélekedett Lukakuról:
"Lukaku továbbra is egy állat. A számait érdemes megnézni, a várható gólmennyisége 90 perces átlagban picivel több, mint egy. A valós gólmennyisége is ott van egy fölött. Világklasszis teljesítményt nyújt a csávó, a United-szurkolók kicsit magukba nézhetnek, gyakorlatilag elüldözték Manchesterből, miközben egy ilyen játékosról van szó. Nincs még egy olyan játékos, aki annyira hiányozna ebből az Interből, mint Lukaku. Rá épül a támadójáték, arra, hogy visszalépeget, lekészíti a labdákat, aztán elképesztő módon lövi be a ziccereit."
Lukakunak óriási szerepe van abban, hogy az Inter ebben az évadban az ősi rivális és listavezető AC Milantól három pontnyi távolságra van a második helyen. Fabio Capello, a Milan egykori edzője szerint Conte Intere a favorit a bajnoki megszerzéséért folytatott versenyben. 
"A Juventus visszatért, megtalálta az identitását, és kevesebb probléma van a játékával, mint a szezon első részében. 
Számomra úgy tűnik, hogy a csapat megértette, mit akar Andrea Pirlo. A Juventus ebben az idényben korábban még nem volt versenyben a címért, de a Napolival játszott meccsükkel és az Interrel való közvetlen összecsapásukkal dönthetnek majd a dolgokról, utóbbiakat választottam befutóknak a címért. Számomra a Nerazzurri az a csapat, amely a legmélyebb kerettel r
endelkezik ahhoz, hogy minden mérkőzésen versenyképes legyen. 
Ráadásul az Internek már nem kell játszania a nemzetközi kupaporondon,
 ezért mindig frissek lehetnek a játékosai."
- fejtette ki Capello.
Conte felajánlotta lemondását, de nem fogadták el, pedig megdolgozott érte | Eurosport
Ezen a héten az olasz csapatok nemzetközi szereplését értékeltük a Regista podcastben. A mérleg összességében pozitív, hiszen a BL-ben és az El-ben egyaránt három-három csapat folytathatja, csalódásra egyedül az Internél lehet ok. Antonio Conte a hírek szerint fel is ajánlotta lemondását, amit az Inter vezetősége - miután osztott-szorzott - nem fogadott el, pedig az edző rászolgált a menesztésre.
via goal.com
Serie A TIM
Van, amikor megéri edzőt váltani, de azért ez nem csodaszer
20/01/2022 15:57
Serie A TIM
Nagy csapás a Juventusnak és az olasz válogatottnak, hosszú időre kidőlt a csapat világsztárja
11/01/2022 14:50