Szokatlan téma került elő az Inter elleni bajnokira készülő Bologna pénteki sajtótájékoztatóján, Sinisa Mihajlovic ugyanis kifejtette: egyik játékosa belsős információkat szivárogtat a médiának. A szerb vezetőedző azt követően győződött meg erről, hogy a kémregények klasszikus módszeréhez folyamodva hamis információkat csepegtetett a hétvégi mérkőzés előtt.


2020-ban nagyobb furcsaságok is történtek annál, minthogy egy topligás futballcsapat vezetőedzője önjelölt Sherlock Holmesként nyomozást indított a játékosai után, de azért nem érdemes elmenni szó nélkül a történtek mellett. Sinisa Mihajlovic a hétvégi mérkőzést megelőzően árulta el, hogy egy ideje azt gyanítja: valamelyik játékosa az egészségesnél több öltözői titkot árul el a médiának. A szakembernek az tűnt fel, hogy a sajtó hétről hétre előre tudta, milyen felállásban és felfogásban szándékozik pályára küldeni a csapatát.
Mihajlovic természetesen nem kezdett alaptalan vádaskodásba, inkább egy egyszerű, de hatékony módszerrel szerzett bizonyítékot a tégla létezéséről. Az Inter elleni bajnokira készülve közölte a csapatával, hogy új taktikával fogják meglepni a Serie A második helyén álló milánóiakat, arra számítva, hogy a hír előbb-utóbb a sajtóban is felbukkan valamikor. Nem kellett csalódnia, a csaliként használt edzést követően valóban cikkeztek a médiában a Bologna lehetséges formációváltásáról, emiatt az edző súlyos következményeket helyezett kilátásba.
Serie A
Lehet, hogy CR marad a Juvéban, de nem ő lesz a támadósor legfontosabb láncszeme
19/07/2021 11:00

Júniusban Barrow duplájával intézte el az Intert a Bologna.

Fotó: Eurosport

"Csak azért próbáltam ki új formációt, hogy kiderítsem, ki a fene beszél az újságírókkal. Szándékosan tettem, mert erre nem számíthattak, szóval most nyomozni kezdtem. Esküszöm, ha megtalálom, ki beszélt a médiával, feltűzöm a falra. Gondoskodni fogok arról, hogy többet ne játszhasson. Csak mi voltunk az edzésen, másnap mégis minden kiszivárgott a sajtónak. Valaki beszél a csapatból, és meg fogom találni. És amikor megtalálom, eldurvulhatnak a dolgok" - fogadkozott a Bologna vezetőedzője.
Az ügy a lehető legrosszabbkor pattant ki, hiszen a hétvégén nehéz mérkőzés vár a Serie A 10. helyén álló bolognaiakra. Mihajlovicék a bajnoki címre pályázó, jelenleg második Inter otthonába látogatnak, vagyis már a pontszerzés is nagy bravúr lenne a csapattól. Ez mondjuk nem ismeretlen terep a Bolognának, hiszen a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték a San Siróban az Inter ellen. Mihajlovic a mérkőzés előtt kiemelte, Romelu Lukaku semlegesítése a kulcs, viccesen azt is megjegyezte, neki legfeljebb bokszban lenne esélye ellene.
"Futballistaként nem tudtam volna megállítani, erősebb, gyorsabb és nagyobb nálam. Talán egy bokszmérkőzésen legyőzhetném, a futballpályán viszont, ahol az ütések nem megengedettek, tehetetlenül állnék a feladat előtt. De, ahogy mondani szokták, nincs kettő három nélkül. Meglátjuk, hogy van-e ebben igazság, vagy csak egy szabályt erősítő kivétel. Egyel több gólt kell szereznünk" - állapította meg Mihajlovic. Győzelmével a Bologna a 7. helyre léphetne előre a tabellán, míg az Inter csökkenthetné lemaradását az éllovas Milannal szemben.
via goal.com
Serie A
„Nagyon veszélyes a közösségi médiás gyűlölet” – a Milan legendája úgy érzi, igazságtalanul támadták
06/07/2021 12:53
Serie A
A csalódást keltő Eb-szereplés ellenére is lecsapott rá a bajnokcsapat
21/06/2021 15:19