Az AC Milan legendás hátvédje, Franco Baresi Zlatan Ibahimovic az olasz klubra gyakorolt hatását ahhoz hasonlította, amit Marco van Basten és Ruud Gullit jelentett a milánóiaknak az 1980-as évek végén, a '90-es esztendők elején. 


Gullit és Van Basten az 1980-as évek végé felé csatlakoztak a Milanhoz, és Baresi mellett ők is kulcsemberei voltak a Rossonerik hazai és európai dominanciájának. Az olasz klub három olasz bajnoki címet és két BEK-et nyert, amíg ez a két holland klasszis a San Siróban futballozott. Gullit kihagyta a harmadik európai kupagyőzelmet és a negyedik Serie A-sikert, mivel az 1993/94-es idényben kölcsönben szerepelt a Sampdoriában. Mindketten elnyerték az Aranylabdát, Gullit 1987-ben, Van Basten pedig három alkalommal, 1988-ban, '89-ben és 1992-ben. És bár utánuk a Juventus vitte a prímet Olaszországban, ismét feltörekvő erőkké váltak, Ibrahimovic vezeti az olasz labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, a Milan pedig a tabella élén áll hét fordulót követően. 
Ibra apostol második milánói eljövetele | Eurosport
Lassan egy évtizedes apátia után az AC Milan lassan, de biztosan kezd visszakapaszkodni Európa futballtérképére. Az, hogy ez a folyamat ebben az évben igencsak felgyorsult, nagy részben Zlatan Ibrahimovicnak köszönhető. A svéd klasszis az első perctől kezdve a csapat vezére, mellette lazsálni és a futballt nem komolyan venni súlyos hiba bárki részéről.
Serie A
Akár már a nyáron széteshet a Juventus dominanciáját megszakító Inter
5 ÓRA
Az idény elején jár, de Ibrahimovic - annak ellenére, hogy elmúlt 39 éves - természeti erőként jelenik meg. A svédnek, aki 2019 decemberében másodszor csatlakozott a Milanhoz, már nyolc gólja van a Serie A jelenlegi évadban, mindössze öt mérkőzés elég volt neki ehhez a terméshez. Baresi úgy érzi, nincsenek korlátai annak, amit  elérhet.
"Elképesztő, hogy mire képes, és hogy mit tud tovább adni a csapattársainak. Mentálisan még mindig olyan, mint ha 20 éves lenne. Hihetetlen. Az én időmben nekem is voltak olyan erős csapattársaim, mint amilyen ő. 
Marco van Basten és Ruud Gullit birtokolta azokat a tulajdonságokat, azt a fizikai erőt, azt a személyiséget, amilyennel Ibrahimovic is rendelkezik. Ibra ugyanúgy változást hoz, ahogy ők, ő jelenti a különbséget. Fizikailag abszolút fitt, mentálisan meghökkentő állapotban van. Csak ő mondhatja meg, mikor jön el az ideje annak, hogy abbahagyja a játékot." - nyilatkozta Franco Baresi.

Baresi-Milan-min (1).jpg

Fotó: Eurosport

Októberben Ibrahimovic kétszer is betalált az Internazionaléval vívott milánói derbin, amivel 2-1-re nyert a Milan, egyértelművé tette, hogy nem áll szándékában lassítani.
"Teljesebbnek érzem magam, több tapasztalatom is van. Amikor fiatal még az ember, folyamatosan fejlődik. Dolgokat tanulunk, mérkőzéseket játszunk, és vannak olyan momentumok, amelyek megismétlődnek. Ha 20-30 éves korom beli állapotban lennék, senki sem tudna megállítani. 
De különben sem állítanak meg így sem." - mondta Ibrahimovic.
A Milannal remélik, hogy Ibrahimovic tovább tudja tartani jó formáját a két hetes válogatott szünet után, mivel vasárnap a Napoliba vendége lesz a listavezető. 
Ancelotti szerint Ibrahimovic és Ronaldo is halhatatlan | Eurosport
Zlatan Ibrahimovic halhatatlan, ahogy Cristiano Ronaldo is korábbi edzőjük, a jelenleg az Evertont irányító Carlo Ancelotti szerint, aki csodálkozik az AC Milan és a Juventus sztárjainak kimagasló teljesítményén, viszonylag magas koruk ellenére. A 39 éves Ibrahimovic hét forduló után nyolc találatával vezeti az olasz labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, őt pedig - Andrea Belotti társaságában - a 35 esztendős Cristiano Ronaldo követi.
via goal.com
Serie A
Még maradt esélye a Juvénak a BL-re
15/05/2021 19:21
Serie A
Súlyos anyagi válság fenyegeti a Juventust, amennyiben nem tudja megmenteni szezonját
12/05/2021 17:18