Szombat este súlyos vereségbe nézett bele az AC Milan, ám miután az Inter botlott Udinében, maradt az élen és ezzel az ősz legjobbjaként zárta az idény első felét. Zlatan Ibrahimovic azonban nem tulajdonított nagy jelentőséget a részsikernek, szerinte ez csak annyit jelent, hogy jó úton jár a csapat. Arra is figyelmeztetett: nem dőlhetnek hátra, a feladat legnehezebb része még előttük van.


Nem sok izgalmat hozott az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának rangadója, a vendég Atalanta ugyanis ellentmondást nem tűrő játékkal, tükörsimán nyert az éllovas Milan ellen. A milánóiak részéről ugyan ismételten sok hiányzó volt, ám méltatlan lenne az Atalantával szemben, ha erre vezetnénk vissza a nagyarányú különbséget. A bergamóiak elsősorban csapatként múlták felül a Milant, amelynek a mérkőzés első öt percét és a hajrát leszámítva (amikor már háromgólos hátrányban volt a csapat) momentumai sem nagyon akadtak.
Még a máskor inkább hangzatos nyilatkozatokkal címlapokra pályázó Ibrahimovic is elismerte, hogy jobb volt az Atalanta. "Sok dolog csúszott ma félre. Nem szeretnék kifogásokat keresni, mert minden mérkőzésnek úgy kell nekiállni, hogy megszerezzük a várt eredményt. Ma ez nem sikerült nekünk" - mondta a Sky Sports műsorában. A svéd támadó az egész mérkőzést végigjátszotta, de ezúttal ő sem bizonyult igazán veszélyesnek, egyetlen ziccerét pedig a kapu mellé bombázta. Igaz, a lassítások alapján kiderült, hogy lesen volt, tehát nem lett volna érvényes gól.
Serie A TIM
Van, amikor megéri edzőt váltani, de azért ez nem csodaszer
20/01/2022 15:57

Ibrahimovicnak fáj a vereség, de elégedett az eddigiekkel.

Fotó: Eurosport

"Most az a legfontosabb, hogy feltöltődjünk és a következő mérkőzésünkre koncentráljunk. Szerencsére csak pár nap van addig, szóval lesz lehetőségünk a javításra. 19 forduló elteltével két vereséggel állunk, ami nem olyan rossz. Sajnos ez van, amikor sok hiányzója van egy csapatnak, és a helyükön rutintalanoknak kell játszaniuk. Ez azonban nem lehet kifogás. Keményen dolgozunk és áldozatokat hozunk. Mi vagyunk az őszi bajnokok, de nekem ez semmit sem jelent - azt leszámítva, hogy eddig jól teljesítettünk. A neheze még csak most jön!"
A mérkőzésen bemutatkozott a Milan friss szerzeménye, Mario Mandzukic, aki csereként állt be a második félidőben. A horvát csatár adott némi lendületet a milánóiaknak, első labdaérintései egyikével szépíthetett volna, de aztán ő is beleszürkült a mezőnybe. Ibrahimovic benyomásai így is pozitívak voltak. "Mandzukic nem beszél sokat. Azért szláv és olasz nyelven is ráköszöntem. Az edző megkérdezte tőle, szeretne-e mondani pár szót, de visszautasította. Nem valami bőbeszédű, ami nem baj, mert nagyon koncentrált" - mondta a svéd.
A döcögős szezonkezdés és az előző két forduló váratlan botlásait követően az Atalanta újfent bizonyította, hogy korai még őket leírni, és akár a bajnoki cím szempontjából is érdekes helyzetben lehetnek. Gasperini csapatának jelenleg hétpontos hátránya van a listavezető Milannal szemben, vagyis bőven lőtávolon belül vannak. Ebben az idényben ráadásul egyetlen csapat sem tudott igazán elszakadni a riválisoktól, amikor arra lehetőség volt, ennek megfelelően rettenetesen szoros az élmezőny.
via goal.com
Serie A TIM
Nagy csapás a Juventusnak és az olasz válogatottnak, hosszú időre kidőlt a csapat világsztárja
11/01/2022 14:50
Serie A TIM
Paolo Maldini továbblépne, hogy továbbléphessenek
01/01/2022 15:13