Antonio Conte nemrég nyilvánosan kritizálta az Inter vezetőségét, mert úgy érezte, nem kapott elég támogatást akkor, amikor nehezebb periódust élt át a csapattal. Az olasz sajtó szerint nagy a feszültség a felek között, ami azt eredményezheti, hogy már egy év után véget ér a Conte-éra az Internél. Már azt is tudni vélik, kivel pótolnák őt a kék-feketék.


Akik nyomon követték a pályafutását, aligha csodálkoznak azon, hogy Conte a sajtón keresztül próbálja nyomás alá helyezni a klubja vezetőségét, hiszen ezt a Juventusnál és a Chelsea-nél is eljátszotta. Az Internél egyetlen szezon elegendő volt, hogy az olasz szakvezető besokalljon, és az ok kísértetiesen hasonló, mint az eddigi esetekben: úgy érzi, hogy a vezetőségtől nem kapta meg a klub ambícióihoz illő támogatást. Erről nyíltan beszélt az Inter szombati győzelmét követően, amellyel bebiztosította az ezüstérmet a Serie A-ban.
Serie A
Mourinho lesz az AS Roma új edzője, ezt nem láttuk jönni
04/05/2021 14:34
"Hogy ez egy éra kezdete lenne az Internél? Nézzék, nagyon nehéz éven vagyok túl, magánemberként is. Az év végeztével értékelni fogjuk, mi legyen a következő idényben. Minden alkalommal, amikor az Intert kritizálták, túl sokat kaptunk, ami nem tetszett. Nem szeretem, ha a játékosaimat és engem kritizálnak. Azt láttam, hogy sok dolgot mondtak rólam és rólunk, miközben a klub kevés védelmet biztosított. Hogy maradok-e az Internél? A jelenre kell koncentrálnunk, erőt gyűjteni az Európa-ligához" - magyarázta az edző.
Sokatmondó volt az is, amit a
Lionel Messi
érkezéséről szóló, nyilvánvalóan alaptalan pletykák kapcsán mondott.
"Hogy Marotta Messivel szeretne megajándékozni? Nézzék, csak én tudom, mit kellett tennem azért, hogy szerződtessük Lukakut. Bízzanak bennem, nem csak egy sima séta volt a parkban."
Conte szerint ahhoz, hogy valódi kihívók legyenek az olasz élvonalban, nem csak a pályán kell magas szinten teljesíteniük. "Ahhoz, hogy csökkentsd a hátrányt a Juventusszal szemben és nyerni tudj, erősnek kell lenned a pályán, de ami még fontosabb: azon kívül. Beszélnünk kell az elnökkel, de ő jelen pillanatban Kínában van. Azért hoztak ide, hogy nyertes projektet vezessek, és nekem kell elmagyaráznom, mi nem működött az idén. Sok dolog volt, ami nem tetszett. Nulla támogatást kaptak a játékosok és az edzők. Nullát."
Az Inter edzője szerint a második hely csak az első a vesztesek számára | Eurosport
Az Internazionale vezetőedzője, Antonio Conte úgy fogalmazott, miután az Atalanta megelőzte csapatát a Serie A tabelláján, hogy a második hely csak az első a vesztesek között. Conte dadogó Intere 0-0-os döntetlenre volt csak képes szerdán hazai pályán a 12. helyezett Fiorentina ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 35.
"Másokkal ellentétben nekem van egy vízióm, és ha együtt szeretnének végigmenni ezen az úton, az rendben van. És itt most nem az átigazolási piacról beszélek, annak ehhez semmi köze. Valamelyik nap elküldtek nekem egy Spalletti-interjút, amelyben rámutatott néhány nagyon súlyos problémára. Most 2020-at írunk, és mégis ugyanoda lyukadunk ki. Ismétlem, ha csökkenteni akarjuk a Juventustól való távolságot, akkor erősebbnek kell lennünk a pályán kívül. Hihetetlenül nagy a különbség. Meglátjuk, hogy megértik-e, szükség van erre a fejlődésre."
Az olasz Sky információi szerint Conte és az Inter vezetősége között komoly feszültség van, amely - ha nem történik valami változás - az edző távozását eredményezheti. Várhatóan hamarosan az Inter elnöke, Steven Zhang személyesen is találkozik az edzővel, ennek az eredményén is múlhat, mi lesz Conte sorsa. Ezektől a hírektől nem független, hogy ismét felerősödtek a Massimiliano Allegri érkezéséről szóló hírek, aki 2014-ben épp a Juve vezetőségével összevesző Contét váltotta a Juventus kispadján.
Serie A
Most már hivatalos: az Inter vetett véget a Juventus nagy sorozatának
02/05/2021 15:44
Serie A
Ultrák fenyegették meg az AC Milan távozni készülő kapusát
02/05/2021 13:44