Akárhogy is nézzük, Christian Eriksen és az Inter közös története egyelőre még véletlenül sem nevezhető sikeresnek. A dán irányítónak lassan egy éve nem sikerült beilleszkednie Antonio Conte csapatába, pedig még formációt is váltottak a kék-feketék, hogy legyen helye a rendszerben. Teljesítményén ez nem tükröződik, így rövidesen akár távozhat is Milánóból. 


Idén januárban még úgy tűnt, Inter hajtotta végre az év egyik legnagyobb üzletet azzal, hogy szerződtette a Tottenham Hotspur csapatától Eriksent. A bajnoki címre hajtó milánóiak rendszeréből pont egy kreatív játékos hiányzott, miután az idény első felében remeklő Stefano Sensi a sorozatos sérülései miatt ritkán állt Conte rendelkezésére. Eriksen a Spurs színeiben 305 mérkőzésen 69 gólt és 89 gólpasszt jegyzett, így joggal bizakodhattak abban, hogy az érkezésével ismét szintet lép az Inter.
A dán támadó középpályás azóta 33 mérkőzésen kapott lehetőséget Contétól, és finoman szólva sem nyújtott meggyőző teljesítményt, csupán hét gólban működött közre. Beépítésével eleinte fokozatosan járt el új edzője, idővel azonban Conte belenyúlt az általa favorizált 3-5-2-es rendszerbe, és az egyik box-to-box középpályását feláldozva átállt 3-4-1-2-re, ezzel előkészítve Eriksennek a terepet. Akadt olyan mérkőzés, ahol ez a megoldás biztatóan nézett ki, összességében azonban több volt a feledhető teljesítménye.
Serie A
Lehet, hogy CR marad a Juvéban, de nem ő lesz a támadósor legfontosabb láncszeme
19/07/2021 11:00
Conte többet vár a nagy reményekkel szerződtetett Eriksentől | Eurosport
A téli átigazolási időszak egyik legnagyobb húzását az Inter hajtott végre, amely 20 millió euróért szerződtette a Tottenham Hotspur klasszisát, Christian Eriksent. A dán játékmester beilleszkedése azonban nem alakult zökkenőmentesen, emiatt már olyan hírek is megjelentek, miszerint a milánói klub megfelelő ellenérték esetén hajlandó lemondani a játékosról.
Az olasz bajnokság ritmusát villámgyorsan megkedvelő Romelu Lukaku szerint csapattársának elsősorban a kulturális gátakat kell áttörnie. "Eriksennek minden képessége adott, hogy topjátékos legyen, és én ebben szeretnék segíteni neki. Először azonban meg kellene tanulnia olaszul. Én azonnal hozzászoktam az új valósághoz, neki talán többre lesz szüksége. A nyelven még dolgoznia kell. Ha megtanulna olaszul, minden könnyebb lenne" - magyarázta a belga, aki szerint az edzővel és a társakkal is hatékonyabban kommunikálhatna.
"Semmit nem tudok a nyelvről" - ezt már Conte mondta. "Korábban is említettem, hogy mindig az Inter érdekét szem előtt tartva hozom meg a döntéseimet, igyekszem mindent jól csinálni. Eriksennek év eleje óta sok lehetősége volt, számos társánál több időt töltött a pályán. Amikor azt elfogadhatónak látom, ott lesz a kezdő 11-ben, vagy a mérkőzés előrehaladtával beszállhat, de a döntést én hozom meg" - magyarázta az edző. Contét arról is megkérdezték, nem gondolkozott-e azon, hogy esetleg mélységi irányítót faragjon Eriksenből.
"Ami a posztot illeti, véleményem szerint a védelem előtt nem tud játszani. Fontosak a lövései, jobbal-ballal veszélyes, nem tenne neki jót, ha hátrébb kerülne. Ez az én technikai értékelésem"
- szögezte le az edző.
Időközben az olasz sajtóban már arról cikkeznek, hogy az Inter szabadulni szeretne a dán játékostól, akit 2024-ig köt a szerződése Milánóba. A váltás akár már januárban létrejöhet, amennyiben az Inter talál megfelelő cserealapot: az elképzelés ugyanis az lenne, hogy egy az egyben elcseréljék valakivel Eriksent. Lehetőségként a Paris Saint-Germain merült fel, ahonnét Leandro Paradest szemelte ki a klub, de az Arsenalban futballozó Granit Xhaka, illetve a Manchester Unitedet erősítő (?) Fred is ott van az alternatívák között. 
Serie A
„Nagyon veszélyes a közösségi médiás gyűlölet” – a Milan legendája úgy érzi, igazságtalanul támadták
06/07/2021 12:53
Serie A
A csalódást keltő Eb-szereplés ellenére is lecsapott rá a bajnokcsapat
21/06/2021 15:19