Zlatan Ibrahimovic halhatatlan, ahogy Cristiano Ronaldo is korábbi edzőjük, a jelenleg az Evertont irányító Carlo Ancelotti szerint, aki csodálkozik az AC Milan és a Juventus sztárjainak kimagasló teljesítményén, viszonylag magas koruk ellenére.


A 39 éves Ibrahimovic hét forduló után nyolc találatával vezeti az olasz labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, őt pedig - Andrea Belotti társaságában - a 35 esztendős Cristiano Ronaldo követi. Sokakhoz hasonlóan Ancelotti is úgy gondolta, hogy a svéd karrierje a végéhez közeledik, amikor 2018-ban az MLS-ben szereplő LA Galaxy-hoz szerződött. Az AC Milan támadója az Egyesült Államokban 58 meccsen 53, míg Olaszországba való visszatérése óta 20 gólt lőtt.

Ronaldo-Ibrahimovic-min.jpg

Fotó: Eurosport

Serie A
Súlyos anyagi válság fenyegeti a Juventust, amennyiben nem tudja megmenteni szezonját
TEGNAP 17:18
"Amikor Ibra elment Amerikába játszani, azt hittem, ez az utolsó búcsúja. Ehelyett egy csomó gólt szerzett. V
isszatért Olaszországba, megint azt hittem, hogy itt a vég, ehhez képest minden vasárnap betalál. Halhatatlan, mint Cristiano Ronaldo. A játék folytatása könnyű, de ők nem csak játszanak, hanem mindig gólt is szereznek, és az viszont nem könnyű. Soha nem fordult elő, hogy azt mondtam Cristianónak, hogy ne játsszon, mert jobb játékos, mint a többiek. Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy ezt megértsük." - nyilatkozta Ancelotti.
Ibrahimovic góljai segítették a Milant a Serie A tabellájának élére, amely a válogatott szünetre úgy vonulhatott, hogy  két ponttal megelőzi a második helyezett Sassuolót, és néggyel a címvédő Juventust. A milánóiak jó formája ellenére Ancelotti úgy gondolja, hogy még mindig hiányzik valami a csapatukból a riválisokhoz képest.
"Remek eredményeket értek el, de azt hiszem, hogy a Rossoneriből még mindig hiányzik valami, hogy a Juventus és az Inter szintjén legyenek. 
Ne felejtsük el azonban, hogy furcsa szezon van mindenhol Európában, meglehetősen meglepő eredményeket látok. A bajnokság egyes éllovasai kiszámíthatatlanok lettek volna az idény elején. Bármi megtörténhet."
Nem a topfavoritok nyerték az átigazolási időszakot | Eurosport
Egy ilyen nyár után akár a bajnoki címért is versenyben lehet a Napoli, amely úgy erősítette meg kiválóan a keretét, hogy közben még a legfontosabb játékosait is meg tudta tartani. Az alapvetően kétszereplősre tippelt versenyfutásban ráadásul a szintén kiválóan igazoló és még kiválóbban (?) értékesítő Atalantára is érdemes figyelni, hiába csapnivaló a védelem.
Ancelotti beszélt még két másik korábbi játékosáról is, Gennaro Gattusóról és Andrea Pirlóról, akik éppen saját edzői karriert építenek a Napolival, illetve a Juvéval.
"Gyönyörű környezetben a Napoli olyan, mint egy család. Nápoly gyönyörű város, sok ellentmondással. Soha nem éltem délen korábban, és ez egy olyan élmény, amit érdemes kipróbálni. 
Gattuso a személyiségével, az óriási tapasztalatával, reméltem, hogy
 nagyszerű munkát végez majd. 
Rino rendelkezik a megfelelő hozzáértéssel. Pirlónak nincs szüksége tanácsra, de szeretnék adni neki: ha kudarcot kell vallania, akkor ezt a saját elképzeléseivel kell megtennie, és nem mások ötleteivel."
Ibra apostol második milánói eljövetele | Eurosport
Lassan egy évtizedes apátia után az AC Milan lassan, de biztosan kezd visszakapaszkodni Európa futballtérképére. Az, hogy ez a folyamat ebben az évben igencsak felgyorsult, nagy részben Zlatan Ibrahimovicnak köszönhető. A svéd klasszis az első perctől kezdve a csapat vezére, mellette lazsálni és a futballt nem komolyan venni súlyos hiba bárki részéről.
via goal.com
Serie A
Büntetőt hibázott a Milan, mégis nagyon megverte a Juventust
09/05/2021 21:13
Serie A
Belháborúval nehezítve várja a Milan a Juventus elleni sorsdöntő rangadót
09/05/2021 17:52