Az Internazionale egykori chilei válogatott támadója, Ivan Zamorano szerint csak Robert Lewandowski és Erling Haaland van jelenleg Romelu Lukaku szintjén a középcsatárok között. 


Zamorano úgy véli, hogy mivel Lukaku mellett Alexis Sanchez és Lautaro Martinez is az Inter játékosa, jelenleg a milánói csapat büszkélkedhet a legerősebb csatársorral. A kék-feketék soraiban remekel a 27 éves belga, a tavalyi 34 góljához ebben a szezonban már hozzáadott további 25-öt, és még nincs vége az idénynek. Lukaku úgy gondolja, ereje csúcsán teljesít éppen, jelenleg kevesen tudnak vele lépést tartani, Zamorano mindössze két hasonlóan jól teljesítő középcsatárról tud, csak a Bayern München gólgépe, Robert Lewandowski és a Borussia Dortmund fiatal klasszisa, Erling Haaland mondhatja magát hasonlóan pusztítónak az ellenfél tizenhatosán belül.
Lukakut magasabb szintre emelte a Serie A, az Inter csatára még soha nem érezte ilyen erősnek magát | Eurosport
Saját bevallása szerint a Manchester United elhagyása az Internazionale kedvéért elősegítette Romelu Lukaku számára a szintlépést, a belga csatár karrierje eddigi legeredményesebb időszakát éli meg Milánóban. Az Inter 27 éves támadója 24 gólt szerzett eddigi 33 mérkőzésén ebben a szezonban, jó esély van rá, hogy ismét eléri a 34 találatot, amit a 2019/2020-as idényben produkált az Inter mezében.
Serie A TIM
Van, amikor megéri edzőt váltani, de azért ez nem csodaszer
20/01/2022 15:57
A chilei Zamorano 1996 és 2001 között volt az Inter játékosa, kora legkiválóbb támadói között emlegették. Most az nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak, hogy "Lukaku igazi topjátékossá vált. Ha pusztán a középcsatárokról beszélünk, akkor csak Robert Lewandowski és Erling Haaland áll az ő szintjén."
Lukaku kétségkívül az egyik legfélelmetesebb 9-es lett az európai színtéren. mikor Lautaro Martinez és Alexis Sanchez kedvelői bekerülnek mellé a keverékbe, akkor a Serie A vezetői Inter szinte lehetetlen ruhává válik. Amikor az argentin és a chilei is játszik a belga mellett, akkor hármasuk által alkotott gépezetet szinte lehetetlen megállítani. 
"Alexis Sanchez fizikailag és mentálisan végre elérte csúcsformáját. Ha jó formában van, nem nagyon állítják meg. 
Kár, hogy csak alternatív megoldást jelent, és nem első választás, de mégis csak Lautaro Martinezzel és Romelu Lukakuval versenyzik. Nem nagyon látok másik csapatot Európában
 három ilyen félelmetes csatárral. Még a Barcelona, a Real Madrid vagy a Juventus sem tud mérkőzni ebben a műfajban az Interrel. Korábbi 
csatárként szívesen látnám, hogy mindhárman együtt játszanak, de ez az aktuális meccstől és az ellenféltől függ." - mondta Zamorano honfitársáról, Sanchezről és az Inter támadó hármasáról. 
Lukakut Shaquille O'Nealhez hasonlította interes csapattársa, mindketten természeti erők szerinte | Eurosport
Romelu Lukaku az NBA-legenda Shaquille O'Neal fizikai erejével büszkélkedhet Nicolo Barella, az Internazionale olasz válogatott középpályása szerint, a belga csatárt természeti erőnek tekinti csapattársa. A 27 éves támadó kivirult, amióta 2019 nyarán az Internazionaléhoz szerződött. Első milánói idényében 34 gólt szerzett a belga csatár, amihez a most futó szezonban még 16 találatot tett hozzá eddig.
A nagyszerű támadók az Inter jelenlegi kiváló Serie A-szereplésének fő letéteményesei. Per pillanat kilenc pont előnnyel áll az olasz labdarúgó-bajnokság tabellájának élén, 11 fordulóval a vége előtt.
Zamorano Conte munkájáról is elmondta a véleményét.
"Antonio szorgalmas, ezért nagyon nem érdekel, hogy a Juventus szimbóluma, vagy hogy sokat nyert velük. Nem szurkolót akarok, hanem edzőt, szakembert, aki a lehető legtöbbet kihozhatja a csapatából. A f
eladata egyszerűen a Scudetto visszahozása Milánóba."
Conte még Leonardót is szobafestésre használná | Eurosport
Nagyon úgy tűnik, innen már csak az Inter veszítheti el a bajnoki címet, Antonio Conte csapata megállíthatatlanul menetel ebben az idényben. Hétfőn újabb fontos meccset nyertek meg a kék-feketék, így magabiztosan vághatnak neki az előttük álló, könnyebbnek ígérkező szakasznak.
via goal.com
Serie A TIM
Nagy csapás a Juventusnak és az olasz válogatottnak, hosszú időre kidőlt a csapat világsztárja
11/01/2022 14:50
Serie A TIM
Paolo Maldini továbblépne, hogy továbbléphessenek
01/01/2022 15:13