A címvédő Juventus labdarúgócsapata 3-0-s eredménnyel kapta meg a Napoli ellen október 4-én elmaradt bajnoki mérkőzést, ráadásul a nápolyiaktól egy pontot levontak - tette közzé határozatát szerdán a Serie A fegyelmi testülete.


A nápolyiak korábban azt közölték: a gárda azért nem indult útnak a rangadóra, mert a helyi egészségügyi hatóságok utasítására karanténba került az egész csapat, mivel két játékos - Piotr Zielinski és Eljif Elmas -, valamint egy munkatárs megfertőződött a koronavírussal.
Sokfelvonásos komédiába fordult át a hétvégi olasz rangadó | Eurosport
Az olasz labdarúgó-bajnokságban rég fordult elő utoljára, hogy egynél több csapat reálisan harcba szállhatott a bajnoki címért, miközben a nemzetközi kupahelyekért szintén öldöklő küzdelemre lehetett számítani. Elméletben a 2020/21-es idényben minden adott ahhoz, hogy megtörjön a Serie A évtizedes egyhangúsága, csakhogy beszállt a küzdelmekbe egy új résztvevő is: a koronavírus.
Serie A
Lehet, hogy CR marad a Juvéban, de nem ő lesz a támadósor legfontosabb láncszeme
19/07/2021 11:00
A Serie A koronavírus-protokollja megegyezik az európai szövetség vonatkozó szabályaival, tehát ha egy csapatnak van legalább 13 bevethető játékosa, köztük legalább egy kapus, akkor a meccset le kell játszani.
A Napoli arra a szabályra hivatkozott, amely kimondja: a helyi hatóságok rendelkezései felmentést adhatnak a mérkőzés lejátszásának kötelezettsége alól. Kérelmét azonban a liga elutasította, a friss döntés nyomán pedig a három pontot a - Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő - Juventus kapta 3-0-s gólkülönbséggel, ráadásul a Napolit egy pont levonásával szankcionálták.
MTI
Serie A
„Nagyon veszélyes a közösségi médiás gyűlölet” – a Milan legendája úgy érzi, igazságtalanul támadták
06/07/2021 12:53
Serie A
A csalódást keltő Eb-szereplés ellenére is lecsapott rá a bajnokcsapat
21/06/2021 15:19