A következő szezonban is Stefano Pioli irányítja majd az AC Milan labdarúgócsapatát, miután megállapodott a klubbal szerződésének meghosszabbításáról.


Az 54 éves trénert tavaly októberben nevezték ki, és a kezdeti nehézségek után csapatával egyre jobb teljesítményt nyújtott, ennek ellenére február óta az olasz sajtó biztosra vette, hogy csak a mostani szezon végéig marad posztján és a német Ralf Ragnick váltja majd, akivel február óta tárgyaltak a piros-feketék.
Piolival különösen a koronavírus-járvány miatti három hónapos kényszerszünetet követő időszakban remekelt az együttes, mely az újraindulás óta kilenc bajnokijából két döntetlen mellett hetet megnyert, legyőzte többek között a Juventust, a Laziót és az AS Romát is.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25

000_1OH6PI.jpg

Fotó: Eurosport

A kiváló sorozat ellenére is sokáig Ragnick tűnt befutónak az edzői posztra, ám kedden este előbb német lapok adtak hírt arról, hogy az olasz szakember marad, majd a klub a Sassuolo 2-1-es legyőzését követően hivatalosan bejelentette, hogy két évre szóló új megállapodást kötött Piolival, akinek megbízatása 2022 júliusáig szól.
"Stefano briliánsan menedzselte a járvány miatti leállás időszakát és az újraindulást, és az egész csapatra nagyon pozitív hatással volt" - méltatta az edzőt közleményében a Milan. - "Megmutatta, hogy képes olyan futballt játszatni az együttesünkkel, amelyet elképzeltünk."
Az ötödik helyen álló AC Milan legutóbbi győzelmével biztossá tette, hogy a következő idényben szerepelhet az Európa-ligában.
MTI
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19