Az AC Milannál jelenleg csak az az egy dolog tűnik biztosnak, hogy a nyár egy újabb vezetőség- és koncepcióváltást hoz, 2015 óta a negyediket. Ez Zlatan Ibrahimovic jövőjére is hatással lehet, az az új vezetőedzőn és sportigazgatón is múlik, számolnak-e a svéd középcsatárral. Sinisa Mihajlovic, a Bologna vezetőedzője úgy tudja: már is dőlt Ibra sorsa.


A részletek még homályosak, de az olasz sajtó kész tényként kezeli, hogy az RB Leipzig sport és fejlesztési igazgatója, Ralf Rangnick nyártól az AC Milan alkalmazottja lesz. Többféle forgatókönyv napvilágot látott. Egyesek szerint a német szakember totális kontrollt kapna, és egyszerre töltené be a sportigazgatói és az edzői szerepkört, mások viszont azt állítják, hogy csak sportigazgató lesz, az edzői teendőket pedig az egyik bizalmi emberére bízná. Akármi is az igazság, Ibrahimovic helyét egyik verzióban sem nagyon látni.
Ibrahimovic téli álmából felébredő medveként fogja megmondani, mikor indulhat újra a foci | Eurosport
Zlatan Ibrahimovic már hetekkel ezelőtt kijelentette , hogy csak abban az esetben hajlandó Svédországot maga mögött hátrahagyva visszatérni Olaszországba, ha már reálisnak látja a Serie A újrarajtoltatását. Ezen felbuzdulva mostantól a Milan svéd csatára a Regista podcast hivatalos mértékegysége a folytatás valószínűségét illetően.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25
Bár az olasz sajtó szerint Rangnick érkezése - és a mostani vezetőedző, Stefano Pioli vélt távozása - nem feltétlenül jelenti a svéd csatár milánói pályafutásának végét, a piros-feketék egyik célja a fizetések csökkentése és a fiatal játékosok toborzása lenne. Ibrahimovic mindkét szempontból kilógna: a következő idényben évi 4,5 millió eurót keresne, emellett jövő októberben már 39 éves lesz. Az tehát a fő kérdés, hogy az újonnan érkező szakemberek hajlandóak-e kivételt tenni az idősödő, de még mindig kiváló támadóval.
Mihajlovic szerint már eldőlt Ibrahimovic sorsa. "Pár nappal ezelőtt felhívott, meglátjuk, hogyan döntenek. Az az egy dolog biztos, hogy nem marad a Milanban. Onnantól kezdve csak az a kérdés, hozzánk jön-e, vagy hazaigazol Svédországba" - magyarázta a Bologna vezetőedzője. Furcsa lenne Ibrahimovicot a Bologna színeiben látni, de ezek a pletykák már ősszel is megjelentek, miután a svéd játékos szabadon igazolhatóvá vált. Ibrahimovic állítólag komolyan megfontolta, hogy a Bolognához szerződjön, ám végül a Milan ajánlatát fogadta el.
Ha a milánóiak megint az újjáépítést választják - amiben most már komoly rutint szereztek, hiszen lassan évente változik az irány -, és Ibrahimovic újra szabadügynök lesz, a Bologna ismételten megpróbálkozhat a szerződtetésével. Ehhez viszont találni kellene egy szponzort is, mert a klub jelenleg legjobban fizetett játékosa, Mattia Destro is csak 2 milliót keres évente. Walter Sabatini klubigazgató szerint hiába a jó viszony Ibrahimovic és Mihajlovic között, az üzletnek nincs sok realitása.
Ibrahimovic: több mint 100 milliót adtam nekik, azért az már valami, nem? | Eurosport
Zlatan Ibrahimovicot nemrég a Dplay Sweden hosszasan faggatta a mindennapjairól, a jelenéről és a jövőjéről, valamint a Hammarbynál betöltött szerepéről. A svéd klasszis beszélt arról, miért épp Svédországban készül, játszik-e még valaha a Milanban, visszatér-e a svéd bajnokságba, de elmondta azt is, hogyan látja a nevelőcsapatával kialakult helyzetet.
"Ilyesmit csak a barátságukon keresztül, és a kölcsönös tisztelet által lehetne megoldani. Egy Ibrahimovicot is magába foglaló üzlet nem olyasmi, amiben a Bologna gondolkodhat. Képes lenne emelni a körülötte lévők teljesítményén, tehát csodálatos lenne, de azt nem mondhatom, hogy hiszek a megvalósíthatóságában" - magyarázta Sabatini. Riccardo Bigon sportigazgató is hasonlóan vélekedett. "Az edzőnek remek a kapcsolata Ibrahimoviccsal, de nem tudom, hogy ennyi elegendő-e ahhoz, hogy tárgyalásokba kezdjünk."
Ha Ibra milanos karrierje véget ér, az is könnyen lehet, hogy befejezi a labdarúgást, egy korábbi interjúban óvatosan fogalmazott a Svédországba való visszatérésről. "Mindig is azt mondtam, hogy ameddig csak lehetséges, szeretném folytatni a labdarúgást, azonban azt nem tudjuk, mit hoz a jövő. Olyan ember vagyok, aki mindig szeretne jól teljesíteni és eredményeket szállítani. Szeretnék hozzátenni valamit a csapathoz, és nem akarok olyan játékos lenni, aki csak önmaga miatt van a pályán, a múltban elért eredményei vagy a neve miatt" - mondta.
via football-italia
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19