Roberto Mancini és Mario Balotelli a kezdetektől fogva megtalálták a közös hangot, már amennyire ez lehetséges az olasz támadó esetében. Mancini a mai napig figyelemmel követi a játékos pályafutását, és úgy gondolja, annak ellenére, hogy Balotelli eldobta a tehetségét, még mindig nem késő, hogy a potenciáljának megfelelően dolgozzon.


Balotelli valódi őstehetségként robbant be az európai topfutball vérkeringésébe az Inter színeiben. 18 évesen már rendszeresen pályára lépett az olasz bajnokságban egyeduralkodónak számító csapatban, 2010-ben pedig megkapta a legjobb U21-es játékosnak járó Golden Boy-címet is. Minden adott volt, hogy az olasz futball következő nagy csatáregyénisége legyen, ám végül megmaradt örök ígéretként, és legfeljebb egy-egy mérkőzés erejéig mutatta meg, mire vihette volna, ha szorul belé némi alázat is.
Az olasz játékos 2012 körül volt a csúcson, amikor az Európa-bajnokságon döntőbe rúgta az Azzurrit, majd a rá következő idényben a Milan színeiben 13 Serie A-mérkőzésen 12 gólt szerzett. Innen viszont már csak lefelé vezetett az út; miután formáját a piros-feketéknél sem tudta állandósítani, visszatért Angliába, de a Liverpoolban nagyon gyorsan megbukott. 2016-ban a francia bajnokságban, a Nice színeiben próbálta új életet lehelni karrierjébe, ami csak hellyel-közzel sikerült, mert a problémás karaktere miatt nem keltette fel nagyobb klubok figyelmét.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25
A sikertelen marseille-i kitérőt követően a Serie A felé vette az irányt, némi meglepetésre a kiesés ellen küzdő Brescia ajánlatát fogadta el. Mentalitásával itt is voltak problémák, összetűzésbe keveredett a klub tulajdonosával (ebben az ügyben igaza volt, az őt ért rasszista rigmusok ellen szólalt fel), később az edzőivel is összerúgta a port. Az olasz sajtóban azt írták, hogy az egykori válogatott futballista nem felelt meg Diego López elvárásainak, ráadásul több edzést is kihagyott. Ezt Balotelli a közösségi oldalain cáfolta.
"Hogy írhatnak olyat, hogy nem voltam edzéseken? Ott nyüzsögnek az újságírók és a tévések a kamerákkal, miközben a gyakorlatokat végzem! Naponta két edzésen veszek részt, szinte minden nap. Hogy lehet tagadni a bizonyítékokat? Nem hinném, hogy láthatatlan fantom lettem volna a felvételeken."
Ennek ellenére Massimo Cellino úgy döntött, szerződést bont a játékossal. "Igyekszem elkerülni a jogi csatározást, egyébként pedig a sajtó felfújta az ügyet, mert nincs futball, és nem lehet másról beszélni. Fejben már nincs velünk, ezért biztos a távozása. Nem feltétlenül csinált olyat, amit bárhol máshol ne tett volna meg, mindenhol zűrt okozott" - mondta. "Nem egy médiahekk kedvéért igazoltuk le, tényleg hittünk abban, hogy értékes lehet számunkra. Azt hittem, mert hiszen kedvelem, hogy valami újat alkothat nálunk. Csalódtunk benne."
Mancini viszont nem mondott le arról, hogy a 29 éves játékos még időben kapcsol. "Törődöm vele, függetlenül attól, mit csinál. Már akkor edzettem őt, amikor még gyerek volt, lehetőséget adtam neki, és szenzációsan teljesített. Abban reménykedem, hogy tesz valamit a változás érdekében, mert még mindig csak 30 éves, ami a futball-érettség tekintetében a legjobb kor. Remélem, egy napon felkel, és rájön, hogy elpazarolja a tehetségét. Mario kiváló ember, kedves, őszinte. Sokszor mondtam neki, hogy elpazarolja a képességeit." 
via goal.com
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19