Az olasz labdarúgó-szövetség elnöke összeszámolta, mennyi pénzt buknak a járvány miatt. Könnyen lehet, hogy a helyzet káoszhoz vezet a közeljövőben

Tudnivaló és sajnos teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus okozta nehézségekből hosszú idő lesz talpra állni a gazdaságilag amúgy sem a legkiegyensúlyozottabb olasz focinak - évek, talán évtizedek kellenek, amíg a 2019-es állapotokhoz visszatérhetnek, és valljuk meg: ki hitte volna, hogy egyszer még visszasírják azokat az időket a futball vezetői.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25
Márpedig az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina mindenféle sallang nélkül közölte a legfrissebb, semmiképp sem pozitív tényeket. 
"Valós számításaink szerint minimum 500 millió eurós veszteséget okoz a vírus, és ha a Serie A nem folytatódhat, az összeg túllépi a 700 millió eurót. Nem vagyunk és nem leszünk könnyű helyzetben
"
- mondta a Riparte l'Italiának.
Mivel az élvonal 2019/20-as szezonjának sorsáról folyamatos az egyeztetés a sportvezetők és az olasz kormány között, egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, mivel és hogy tervezzenek. Vincenzo Spadafora sportminiszter ugyan megerősítette, hogy június 13-án vagy 20-án elrajtol a bajnokság, ám hasonló döntések voltak már az elmúlt hetekben, ráadásul a csapatoktól sorra érkezik egy-egy pozitív teszt híre - legutóbb a Bologna egyik stábtagja lett fertőzött.
"
A szövetség feladata, hogy a még nagyobb pénzügyi krízist megakadályozva helyreálljon a futballélet, ezáltal visszaadhatjuk az olasz embereknek a sport iránti szenvedély érzését. A minisztériumokkal közösen minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a mintegy 100.000 alkalmazottat foglalkoztató labdarúgás, amely egyben bevételt is generál az állam számára, a biztonságot szem előtt tartva minél előbb a régi legyen"
- mondta Gravina.
A tervek alapján tehát az első, a másod- és a harmadosztály indul újra, természetesen zárt kapuk mögött, míg a legkésőbbi befejezési időpont augusztus 20., azaz az is előfordulhat, hogy a jelenlegi és a következő idény egybemosódik  - már amennyiben a körülmények lehetővé teszik. 
Más kérdés, hogy az odavesző eurómilliók hiánya mikor vetül ki a pályára. 
via Goal
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19