A folyamatosan újrainduló nemzeti labdarúgó-bajnokságok sorában dátumot kapott az olasz elsőosztály is. Noha elég későit, és egyelőre még kérdés, mennyire vehető biztosra.


Az olasz első osztályú bajnokság június 13-án folytatódhat – ebben egyezett meg a Serie A 20 csapatának képviselője egy tegnapi videókonferencián. Az élvonal küzdelmei március 9-én szakadtak félbe az Olaszországot rendkívüli módon sújtó koronavírus-járvány miatt. Ajáték folytatásához ugyanis az olasz kormány engedélye is szükséges volt.
Kifakadt az olasz klub tulajdonosa, nem hajlandó pályára küldeni csapatát | Eurosport
Massimo Cellino, a Brescia tulajdonosa élesen kritizálta azokat a klubvezetőket - a Lazio-elnök Claudio Lotitót név szerint megemlítve - akik támogatják, hogy folytatódjon az olasz bajnokság. Cellino úgy érzi, nem veszik figyelembe, hogy az ország bizonyos részein jelenleg mennyire rossz a helyzet, egyúttal kijelentette: a Brescia nem vesz részt a további küzdelmekben.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25
A klubok egy ideje már visszatértek az egyéni edzésekhez, Vincenzo Spadafora sportminiszter pedig a tegnapi megbeszélésen pedig azt is megerősítette, hogy május 18-tól a csoportos edzés is lehetséges. Ennek fényében szavaztak a csapatok a június 13-ai, rosszabb esetben a huszadikai folytatásról. A csapatok a közvetítési jogdíjakról is nyilatkoztak tegnapi találkozóik után:
„A Serie A a 2018-2021 közötti audiovizuális jogokkal kapcsolatban újfent hangsúlyozza, hogy a szerződésekben foglalt fizetési határidőket tartani kell, ezzel is fenntartva egy konstruktív együttműködést a vonatkozó vállalatokkal.”
Hogy az így folytatott bajnokságok be is fognak-e fejeződni, másik kérdés. A tegnapi nyilatkozat kitér ugyan arra, hogy a bajnokság „az orvosi felügyelettel egyetértésben, a játékosok és a szakmai stábok védelmének érdekében” térhet vissza, ennek részleteiről azonban senki nem nyilatkozik, valószínűleg nem is tud addig, amíg az első precedensek meg nem születnek. Hogy mi lesz az első fertőzöttek megjelenésével, és hogyan hat egy esetleges hatósági karantén a bajnokság folytatására, erről beszélt az Eurosport egyik legújabb podcast adásában Mártha Bence és Németh Dániel.
A Juventus világbajnoka lelki beteggé vált a koronavírus miatti házi karanténban | Eurosport
Blaise Matuidi, a Juventus világbajnok középpályása feltárta azt a mentális küzdelmet, amelyen keresztülment a koronavírus miatti karantén alatt. A 33 francia középpályás volt a Juve három játékosának egyike, akiknek pozitív eredményei voltak a Covid-19 miatt elvégzett teszteken. Matuidi elmondta, hogy nagyon nehéz volt elviselni a házi karanténnal járó bezártságot.
A bajnokságot egyébként 12 fordulóval a vége előtt a Juventus vezeti egy ponttal a Lazio előtt. Bajnokok Ligája-indulást érő helyen áll még az Inter és az Atalanta. Néhány hónap leállás után egyébként sorra indulnak Európa nemzeti bajnokságai. A topligák közül először a Bundesliga folytatódhat május 16-án, a spanyol és az angol pedig biztosan nem indul meg ebben a hónapban.
via beIN Sports
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19