Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini úgy véli, hogy az AS Roma 20 esztendős csillagából, Nicolo Zaniolóból rendkívüli játékos válhat. 

Zaniolo lenyűgöző teljesítmény nyújtott, amióta 2018-ban az Internazionalétól a AS Romához szerződött, látványosra sikerült időszakát januárban egy súlyos térdsérülés vágta ketté. Mancini úgy érzi, hogy az ötszörös válogatott támadó középpályás sztárrá válhat, ha továbbra is úgy koncentrál a futballra, ahogy eddig. 
Tehetség vagy teljesítmény alapján jár a válogatottság? | Eurosport
Miután az olasz válogatott nem jutott ki a világbajnokságra - 1958 óta először -, a sokáig halogatott generációváltás elkerülhetetlenné vált. Roberto Mancini, az olaszok új szövetségi kapitánya eddig az eredmények terén talán elmaradt a várakozásoktól, azonban ez most mellékes, és sokkal fontosabb, hogy bátran mer fiatalokkal kísérletezni, és kezd körvonalazódni a jövő olasz válogatottja.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25
"Ha továbbra is komolyan edz, és élsportolóhoz méltó életet él, rendkívüli játékos lehet. Fiatal és még nincs sok Serie A-mérkőzés a lábában, így nem minden felelősség őt terheli. 
Azt hiszem, még nem találta meg a szerepét. Több poszton is remek teljesítményre képes. Egyike azoknak a fiatal játékosoknak, akik egy újabb év alatt javulni tudnak, miután felépülnek a sérülésből." - nyilatkozta Roberto Mancini. 
Zaniolónak ki kellett volna hagynia az idén nyárra tervezett Európa-bajnokságot, de a koronavírus-járvány miatt azt a tornát 2021-re halasztották. Ez a fejlemény áldás lehet Zaniolo és Mancini számára, mivel a szövetségi kapitány  szívesen számítana a római játékosra az Eb-n.
"Zaniolo nagyon fontos játékos lehet. Nagyon fiatal, így még egy éve lesz fejlődni" 
- mondta
Mancini
.
"Remélem, hogy elérhető lesz minden játékos, és nehezen tudok majd választani közülük. 
Azt hiszem, a csapat javulhat. Sok mérkőzést vívtunk már, amelyeken jól játszottunk, és nyertünk, és nagy volt a lelkesedésünk is. Nagyon jó lett volna most játszani."
Az AS Roma szupertehetsége visszautasította a futballvilág egyik legmérgezőbb alakjának ajánlatát | Eurosport
Nicolò Zanioloaz AS Roma és az olasz futball egyik legnagyobb ígérete. A 19 éves támadó középpályás tavaly nyáron igazolt az Internazionalétól a fővárosiakhoz a Radja Nainggolan-üzlet részeként, azóta pedig szabályosan berobbant, és az idény nagy felfedezettje lett.
2019 végén Zaniolo hangsúlyozta, hogy továbbra is az AS Romára összpontosít, annak ellenére, hogy a Manchester United is érdeklődést mutatott iránta. 
"Nagyon boldog vagyok, a Roma olyan sok magabiztosságot adott nekem, amit most visszafizethetek a pályán. Büszke vagyok arra, hogy képviselhetem a klub szurkolóit,
 nagyon jól érzem magam itt."
- nyilatkozta
Zaniolo
.
"Amit Paulo Fonseca mondani akar, azt egyenesen az ember arcába mondja. 
Nagyon közvetlen ember, és segít, hogy fejlődjek. Fontos, hogy az ember lába mindig legyen a földön, mögöttem van a családom, akik segítenek ebben,
 akik értik is a futballt, és akik gondoskodnak arról, hogy mindig a lehető legjobban dolgozhassak. 
Ezen túlmenően az elvárások kezelésének egyetlen módja én magam vagyok.
 Nem hallgatok arra, amit mások mondanak, legyen az jó vagy rossz. Nem vagyok Totti, de remélem, hogy egy nap ugyanolyan jó leszek, mint ő."
Totti az új Pirlónak tartott olasz szupertehetség ügynöke szeretne lenni | Eurosport
Az AS Roma legendája, Francesco Totti kifejezte csodálatát Sandro Tonali, a Brescia középpályása iránt és bevallotta, hogy szeretne a 20 éves tehetség ügynöke lenni. Totti februárban nyitotta meg új játékosügynökségét, mivel úgy tűnik, hogy bizonyos körülmények között továbbra is a futballban marad, miután tavaly júniusban lemondott római klubigazgatói posztjáról.
via goal.com
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19