Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának húsz klubja egyhangúlag támogatta kedden azt, hogy megpróbálják befejezni a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/20-as idényt.


A liga közlése szerint az online ülésen valamennyi klub részt vett, és a befejezés mellett foglalt állást, amennyiben az olasz kormány erre engedélyt ad.
A közlemény hangsúlyozta, "a játék csakis az orvosi protokollnak megfelelően folytatódhat" a játékosok és a szakmai stábok védelme érdekében.
Serie A
Hazai pályán kapott ki a bajnok Juve, az Atalanta legyőzésével az Inter a második
01/08/2020 21:25
Az olasz szövetség korábban is úgy foglalt állást, hogy a szezont be kell fejezni akár úgy is, hogy csak ősszel zárul le, ugyanakkor korábban több klub, így például Sampdoria és a Torino a befejezés ellen érvelt, a Brescia vezetője pedig egyenesen azt mondta, csapata semmiképpen nem áll ki a mérkőzésekre, ha folytatnák a bajnokságot, mert a játékosok egészségét nem kockáztatja.
A Serie A mostani idénye március 9. óta szünetel, és még 12 teljes forduló van hátra. Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulhatnak újra a küzdelmek, a klubok abban reménykednek, hogy májusban elkezdhetik a felkészülést.
MTI
Serie A
Messiről nem mond le az Inter
31/07/2020 12:42
Serie A
Ibrahimovic Milánóban marad
31/07/2020 11:19