Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Paolo Maldini profi teniszversenyen indul

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/06/2017 - 12:45 GMT+2

Az AC Milan legendája 49 évesen debütálhat a profik között.

Fotó: Eurosport

Paolo Maldini, a Milan korábbi legendás hátvédje szabadkártyát kapott a Milánói Challenger versenyre a párosok mezőnyében, így a 49. születésnapját június 26-án ünneplő klasszis profi teniszversenyen is megmutathatja tudását.

A labdarúgástól 2009-ben visszavonult klasszis azzal érdemelte ki az indulás jogát, hogy páros társával, az edzőjeként is dolgozó Stefano Landonióval megnyertek egy torna előtti versenyt, aminek a győztese hagyományosan szabadkártyát kap a Milánóban megrendezett, 40 ezer euró összdíjazású Challenger-versenyre.
"A körülmények nagyon jók voltak" - mondta az eseményt követően egy olasz lapnak Landonio. "Ez volt az első versenyünk, de korábban már barátságos meccseket játszottunk jótékonysági rendezvényeken."
Ready for the Aspria Milano ATP Challenger ???
Maldini 2009-ben sorozatos sérülései miatt kényszerült a visszavonulásra. A játékosnak különösen a térdével voltak rendszeresen jelentkező problémái, ami arra kényszerítette, hogy új sportágakat is kipróbáljon.
"Vannak érdekeltségeim a labdarúgáson kívül is, a célom az, hogy saját időbeosztásom legyen. Élvezem a családdal eltöltött időt, elvégre sokáig távol voltam tőlük. Most leginkább teniszezem, amit imádok. Korábban három éven keresztül bokszoltam is, azt is nagyon élveztem. Kemény, de igazán nagyszerű sportág. Nagyon élvezem az edzés részét a dolognak" - mondta 2015-ben Maldini.
Tekintve, hogy Maldini már 49 éves, nem valószínű, hogy valóban képes lehet belekezdeni egy újabb profi karrierbe. Edzője szerint ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy ha korábban kezdi a sportágat, akkor a futballhoz hasonlóan, a teniszben is sztár lehetett volna.
"Ha nem lett volna futballsztár, mire ment volna a teniszben? Nehéz ezt megmondani. Nagyon későn kezdett el játszani, csupán 5-6 éve. A technikáján lenne még mit csiszolni. Ha korábban kezdi el, és dolgozik ezen, ki tudja... Tudjuk mit ért el a múltban, mennyire kiváló mentális és fizikális adottságokkal rendelkezett. Biztos, hogy fejben nincsenek gondjai a nagy pillanatokban, rendkívül erős."
Játékosként Maldinit kora legjobb védői között emlegették. Egész karrierjét az AC Milan játékosaként töltötte, összesen 24 szezonon át szolgálta a piros-feketéket, ami az olasz futball történetének második leghosszabb időszaka Francesco Totti Romás karrierje mögött. Az olasz válogatottat 126 alkalommal képviselte, nyolc éven keresztül pedig csapatkapitány is volt. Tagja volt az 1994-es, világbajnoki ezüstérmes csapatnak, de igazi sikereit a klubjánál érte el, ahol ötször nyert Bajnokok Ligáját, hétszer pedig bajnokságot.
A verseny június 26-án kezdődik, vagyis épp Maldini 49. születésnapján.
via és via
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés