Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milánó: nem, Torino: igen!

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/05/2016 - 16:22 GMT+2

Az Inter a BL-ről, a Milan az EL-ről marad le szinte biztosan. Bajnokként is nyert a Juventus.

Fotó: Eurosport

Bár a Roma és a Napoli még nem lépett pályára ebben a körben, mégis érdemes röviden végigfutni a 36. forduló történésein. A már bajnok Juventus ugyanis újra nyert, a városi rivális Torino meg idegenben végezte ki az Udinesét (1-5). Belotti gólját itt ajánlanánk mindenki figyelmébe!
A két milánói csapat közül a Milan hazai pályán ikszelt a Frosinone ellen, miközben az Inter kikapott Romában. A Palermo pedig a Samp legyőzésével tette egy igen komoly lépést a bentmaradás felé.
A forduló érdekességei röviden:
- Tizenhat győzelemnél jár a bajnokság második felében a Juventus. Erre a Serie A történetében csak két klub, az 1946/47-es Torino és a 2013/14-es Juve volt képes. A Carpi elleni 2-0-ás hazai győzelem során Hernanes lett a torinói csapat szezonbeli 15. gólszerzője. A ligát ebben a kategóriában az AS Roma vezeti, tizennyolccal.
- A Juventus az első csapat az 1987-es Empoli után, amely sorozatban tíz bajnoki meccsen keresztül nem kapott gólt.
- Hiába volt kétszer is kétgólos hátrányban a Milan, Christian Brocchi csapata kiharcolta a 3-3-as döntetlent a Frosinone ellen. Az új edző négy meccsen öt pontot gyűjtött, miközben két körrel az idény vége előtt a Milan csak hetedik. A Frosinone még soha nem lőtt idegenben (élvonalbeli meccsen) három gólt.
- Két korábbi laziós csapattárs (Simone Inzaghi és Roberto Mancini) edzőként találkozott vasárnap este a Stadio Olimpicóban. A Lazio-Inter mérkőzést a hazai nyerték 2-0-ra, a milánóiak szezonbeli 11. piros lapjukat gyűjtötték be. Átlagosan minden 43. szabálytalanságot követően kap kiállítást valamelyik Inter-játékos.
- Tizennyolc kapufát lőtt ebben az idényben a Fiorentina ellen gól nélküli döntetlent játszó Chievo.
-  Már nyolc bajnoki gólnál járnak a Torino védői. Ebben a kategóriában csak a Hellas Verona (9) jobb náluk.
- Az elmúlt három fordulóban hét pontot gyűjtött a Palermo, amely így beérte a Carpit. A szicíliai csapat legközelebb Firenzében lép pályára, majd az utolsó körben fogadja a már biztos kieső Veronát.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés