Chievo, Palermo, Torino és Sassuolo. Meg persze az Inter
Így néz ki az olasz bajnokság élmezőnye.
Persze, csak két kör elteltével, de akkor is érdekes. Ez a négy "kiscsapat", két győzelemmel kezdett.
Serie A
Dani Alves aláírt új csapatához
27/06/2016 17:02
Miközben a Juve nulla, a Napoli meg egy szerzett ponttal rajtolt. Az Inter hibátlan teljesítménye nyilván nem ekkora meglepetés, de Mancini csapata azért eléggé "kicentizte" mindkét meccsét. A 89. percben értékesített - amúgy jogosan befújt büntető - a Carpi ellen, és Jovetic varázslata még az első fordulóban.
De itt van a Palermo, ahol Maurizio Zamparini (2002 óta tartó elnöksége óta, 27 edzőváltás fűződik a nevéhez), végre talált egy ideális szakvezetőt (ő lenne Giuseppe Iachini), és a csapat Dybala elvesztése után is képes játszani. Stefano Sorrentino így foglalta össze a jó kezdés titkát. "Oda kell adni a labdát Vázqueznek, és ő elintéz mindent. Ha neki megy, a csapatnak is. Ha ő sokat mozog, a támadások is szépen mennek előre."
A Palermo kapusa által említett játékos egyébként argentin származású, de padovai anyuka fia,  és már kétszer játszott az olasz válogatottban. Lehet, hogy jövő nyáron Franco Vázquez lesz az új Dybala, akit 30-40 millió euró környékén sikerül értékesíteni. Vagy, a most még igencsak ismeretlen Gonzalez-El Kaoutari-Goldaniga hármasból valaki.
Ők váltottak klubot az átigazolási időszak utolsó napján:Blaszczykowski (Borussia Dortmund - Fiorentina), Hernanes (Inter - Juventus), Lemina (Marseille - Juventus), Felipe Melo (Galatasaray - Inter), Telles (Galatasaray - Inter), Ljajic (Roma - Inter), Matri (Milan - Lazio), Borriello (Carpi), Ansaldi (Zenit - Genoa), Livaja (Rubin Kazany - Empoli), Taider (Inter - Bologna), Zaccardo (Milan - Carpi), Prcic (Rennes - Torino), Lazaros (Verona - Sampdoria), Pinzi (Udinese - Chievo)
A Chievo szintén remekül kezdett, legutóbb 4-0-ra verték a Laziot (egy ilyen Meggiorini gólpassznak is köszönhetően). "Bárcsak az utolsó körben lennénk" - jegyezte meg viccesen a két kör alatt 7 gólt szerző veronai csapat edzője, Rolando Maran. A Chievo egyrészt rendelkezik két remek csatárral (Paloschi és Meggiorini), illetve a nyáron a Milantól végleg megszerezte azt a Walter Birsát, aki irányítani tudja a csapatot.
A keretből mindenki tudja a helyét, Alberto Paloschi például így válaszolt a "Chievós csodát", és válogatott behívót érintő kérdésekre: "Semmit nem csinálunk másként, mint az előző évben. Csak most értettük meg teljesen, mit kér tőlünk az edzőnk. Tudjuk, kinek hova kell helyezkednie és mozognia a pályán. A behívó tényleg szép lenne, csak engem a bentmaradás érdekel. Nálunk az egész csapat ezért dolgozik."
A legszebb az egészben, hogy nagyjából a Palermonál is mindenki így van ezzel.
Serie A
Oddo és a Pescara
10/06/2016 10:41
Serie A
A Juve itt is első
08/06/2016 08:37