Keresztnév: Graziano. Vezetéknév: Pellé
Válogatott meccsek: 1 Gólok száma: 1
Olasz csatár, de az olasz szurkolók talán alig hallottak róla. Pedig nem akármilyen másfél idény van a Málta elleni selejtezőn győztes gólt szerző támadó mögött.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
Ötvenhét holland bajnokin ötven gólt szerzett a Feyenoordban.
Mindezt azok után, hogy elég gyengén indult az olaszországi karrierje.
Délen, egy San Cesario di Lecce nevű kisvárosban született, és természetesen a környék első számú csapatában lett profi játékos. Majdnem azt írtuk hivatásos táncos, de ez sem állt volna távol a valóságtól (az anyuka nagyon erőltette ezt a vonalat, Pellé három évvel idősebb nővére, el is ment profinak).
Első öt szezonjában alig szerzett gólt (Cesenában azért már látszott, miért tartják nagy tehetségnek, méretei miatt pedig Luca Toni egyik utódának), tehát adta magát a váltás. 2007-ben elhagyta az olasz bajnokságot és a Alkmaarhoz igazolt. Louis van Gaal lett az edzője.

Hét forduló, négy gól. Pellének eddig nagyon megy Angliában is. (Grafika: twitter)

Fotó: Eurosport

"Mikor a csapathoz kerültem, leültem van Gaallal tárgyalni. Szóba jött a mezszám kérdés. Mondtam neki, hogy a kilencest szeretném. Nem vagyok babonás vagy ilyesmi, de ezt szoktam meg, és mégiscsak ez emlékeztet egy csatárra. Erre azt válaszolta, hogy nem csak az, de még az összes közelben lévő opció is foglalt. 90 vagy 99. Ebből választhattam volna. Egyből jeleztem, ilyen magas számot nem szeretnék. Luis kitartott az álláspontja mellett. Aztán közöltem, hogy akkor mégsem írnék alá. Teljesen kiakadt, hívta is a menedzseremet. Később mondtam neki, csak vicceltem. De leigazoltak..."
Otthon nem, de külföldön nagyon megy neki. Pellé az előző idényben 23 gólt szerzett. Csoda, hogy egy Premier League csapat hívta? Az angol sajtóban azóta csak szerényen az: "italian goal machine" néven fut.
Hollandiában már megválasztották a liga legsármosabb játékosának, a Feyenoord külön miatta vezetett be kedvezményes jegyárakat a hölgy szurkolók számára.
Olaszországban akkor lett igazán híres, amikor egy portugálok elleni U21-es mérkőzésen Tottira emlékeztető finom mozdulattal a kapuba emelt egy büntetőt (ITT a video). Az eset érdekessége, hogy tizenegyes párbaj előtt fogadtak Montolivoval, hogy nem meri megcsinálni.
Varga Viktória személyében magyar barátnője van, tegnap este élete első válogatott meccsén győztes gólt szerzett.
Simone Zaza után egy újabb fiatal olasz csatár, akinek érdemes lehet megtanulni a nevét.
Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22