Kevesebb mint három hónap a Milan eljutott odáig, hogy Filippo Inzaghi vasárnap kijelentette: "ez volt idáig a legjobb meccsünk".
Ki gondolta ezt korábban? Ki gondolta a július végi edzőmeccsek után, amikor a Milan az első 3 fellépésén, 3 vereség mellett 10 gólt kapott.
Ki gondolta volna, hogy 7 kör fordulót követően, Inzaghi csapata mindössze 1 pont távolságra lesz a BL indulást jelentő harmadik helytől? Miközben övé a liga legjobb támadósora.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
De mi változott meg egészen pontosan 84 nap alatt?
Az egyszerű válasz így szólna: Filippo Inzaghi mindenki helyét megtalálta a pályán. De Inzaghinak van szeme, és van érzéke ehhez a szakmához. A játékosai szeretik, megköveteli a fegyelmet, viszont munka közben sem mond nemet a poénkodásra. Ami meg talán a legfontosabb: az egyén elé helyezte a csapatot, és a játékosai vevők az elképzeléseire.

Inzaghi a Milan kispadján. /Precampionato=előszezon, campionato=bajnokság. Vittorire-győzelem, pareggi-döntetlen, sconfitte-vereség/. Grafika: Gazzetta

Fotó: Eurosport

Amennyiben a júliusi 27-i City elleni súlyos vereség az időszámítás kezdete, tényleg alig 3 hónap alatt sikerült rendbe tennie a csapatot. Ménez, Honda, Essien. Főleg ez a hármas javult fel igazán. Inzaghi irányítása alatt. Különösen a japán játékos formajavulása feltűnő, 533 perc játék alatt szerzett 6 gólt. Az előző félévben: 14/1 volt a mérlege. De mint tudjuk, néha még a legnagyobb klasszisoknak (Galliani a veronai győzelmet követő vacsorán, Platinit hozta fel példaként...) is kell némi idő, hogy hozzászokjanak az új környezethez. Inzaghi bal lábas létére használja a középpálya jobb oldalán Hondát, aki szemmel láthatóan élvezi az új szerepkörét.
Amikor pedig maga Silvio Berlusconi gratulál telefonon, annál nagyobb dicséret tényleg nem kell. A Parma elleni sarkazós gólja után Ménezt, tegnap pedig Hondát érte ez a "megtiszteltetés".
Inzaghi jó úton jár.
Az Amerikában kapott pofonok után, október végére egyértelműen dobogó esélyessé vált a csapata.
Ez már önmagában nagy eredmény.
A Milan az előszezonban: 7 meccs, 13 kapott - 10 lőtt gólA Milan a bajnokságban: 7 meccs, 16 lőtt - 10 kapott gól
Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22