2014. január 12. Sassuolo-Milan 4-3.
2014. október 15. Sassuolo-Juventus 1-1.
Allegrinek valahogy nem megy a MAPEI stadionban. Az a bizonyos januári bajnoki - amikor a Sassuolo csatára Berardi, négy gólt szerzett - volt az utolsó találkozója a Milan kispadján. Most a szezonban még veretlen Juventussal tért vissza Reggio Emiliába (a Sassuolo a Reggiana stadionjában játssza a hazai mérkőzéseit), de megint nem tudott nyerni. Ennek pedig Romában nagyon örülnek.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
Rudi Garcia csapata ugyanis már az első félidőben kivégezte a Chievot - a három hazai gól, 29 perc alatt jött össze - és egy pontra megközelítette a Juventust.
Francesco Totti tizenegyesből megszerezte 237. élvonalbeli gólját, aminek csak azért van jelentősége mert a közelgő BL meccs miatt úgy volt, hogy nem is játszik. "Nem tudtam, nem betenni a kezdőbe" - mondta később Garcia, a pályafutása 66. sikeres büntetőjét elvégző játékosáról.
"Az ilyet találkozókat hozni kell, de ha ehhez hasonló átlaggal gyűjtögetjük a pontokat, mi leszünk a bajnokok". Az idézet már Massimiliano Allegritől származik, aki elsősorban a kevés kapura lövést emelte ki a döntetlen egyik fő okaként. Ami azért érdekes, mert az első játékrészben 6 nagy helyzete is volt a címvédőnek, miközben a Sassuolo egyszer találta el Buffon kapuját. Pont abból lett a gól.

Francesco Totti: 556 meccs és 237 gól a Serie A-ban.

Fotó: Eurosport

A Juve egyébként 13 győztes bajnoki után veszítette ismét pontot, a Sassuolo döntetlent jelentő gólját meg az előző szezonban még a torinói csapat "tulajdonában lévő" Simone Zaza lőtte (az olasz válogatott támadóra, még most is elővásárlási joggal rendelkezik a Juventus).
A Roma úgy győzte le a Chievót, hogy 72%-os labdabirtoklást produkált, és a szezonbeli tizedik gólját is megszerezte az első félidőben. Rudi Garcia csapata 879 labdaérintéssel fejezte be a meccset, hogy érezzük a különbséget: ugyanez a száma a másik oldalon mindössze 416 volt.
Az első edzőváltás
A hét kör alatt mindössze 4 pontot szerző Chievo vezetősége menesztette Eugenio Corini vezetőedzőt. A bajnokságban a 15. helyen álló veronai klub egykori játékosát az a Rolando Maran váltja, aki 1986 és 1995 között szintén volt a Chievo labdarúgója.
Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22