Ez várható volt.
Olaszországban egyébként is a mindennapok része a labdarúgás, de ez a meccs mindenkit érdekelt.
A Juventus kérdéses győzelme után az ország megint megosztott. Vannak a Juve szurkolók és a többiek. Sokan igazat adnak Francesco Tottinak. Többen az eltiltását követelik, valaki szerint meg kellene fosztani a csapatkapitányi tisztségétől.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
Pavel Nedved elég egyértelmű véleményt fogalmazott meg a mérkőzéssel, és Totti nyilatkozatával kapcsolatban. „Ha az én csapatomban játszana, valószínűleg nem sokáig lenne ő a kapitány. Neki még soha nem volt lehetősége akkora csapatban játszani mint a Juve, nem tudja milyen, amikor mindenki ellened dolgozik".
Ellened? Kérdezhetnénk. A római szurkolók közül rengetegen épp ennek ellenkezőjét gondolják. Sokan a Moggi-érát emlegetik. Amikor - és ez szó szerinti idézet - a Juventus csalással nyerte a meccseket. És a bajnoki címeket.

Juventus-Roma: 5 gól, 3 büntető és két piros lap

Fotó: Eurosport

Két nappal a találkozó után, még az olasz parlamentben is téma volt a Juve győzelme. Három hazai gól = három szabálytalan gól, mondják a Románál. Rudi Garcia röviden ennyit írt a Twitteren: „Lehiggadtam. De akkor is azt mondom: ez a meccs megmutatta az olasz foci minden problémáját".
„Úgy néz ki, ebben az idényben is másodikok leszünk. Nagyon sajnálom, hogy ilyen jó játék után még pontot sem szereztünk. Szerintem mindenki látta, mi történt. Emlékszünk olyan évekre, amikor a Juve hasonló módon nyert. Hogy a bíró belenyúlt volna a meccsbe? Nem tudom, hogy a játékvezető volt-e vagy valaki más…Egész Olaszország láthatta a történteket és egyet is kell értenie velem. A Juve három gólja nem volt szabályos. Ameddig itt lesz a Juventus, mi nem nyerhetünk. Ezt már korábban is elmondtam és most is tartom. Egy szinten vagyunk velük, de amikor jönnek ezek a meccsek, mindig hasonló esetek történnek. A visszavonulásom után szívesen beszélek hosszabban is erről a témáról”. (Francesco Totti, a Juventus-Roma mérkőzés után)
A meccs játékvezetője Gianluca Rocchi 2 fordulóra szóló eltiltást kapott, Carlo Tavecchio az olasz szövetség elnöke pedig jelezte, az egész Serie A nevében a videóbíró bevezetése mellett foglal állást. A sokak szerint bátran és őszintén - valaki szerint elég provokatív stílusban - nyilatkozó Francesco Totti nem kapott eltiltást, egyelőre. Mert tárgyalni fogják az ügyét.

A Juventus harmadik gólja. Vidal egyértelműen zavarja a Roma kapusát. (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

A vasárnapi rangadó a nemzetközi sajtóban is komoly helyet kapott. A francia sportnapilap (L'Équipe) nem finomkodott "az összes játékvezetői döntés a Romát sújtotta" kijelentéssel.
A torinói klubnál persze korrekt győzelemről, és tisztességes eredményről beszélnek. A vitába nem csak parlamenti képviselők és neves közéleti személyiségek, hanem a Juve tulajdonosának, Andrea Agnellinek a felesége is beszállt. Elég durvára sikerült Emma Winter véleménye: „Remélem Totti elköszön, és elmegy játszani a saját bajnokságába."
Amúgy a meccset 3-2-re a Juve nyerte, és egyetlen csapatként 100%-os az olasz élvonalban.
Csak úgy megjegyeznénk...
A Serie A számokban:
0 - Amióta Mazzarri a csapat edzője, az Inter még soha nem kapott ki kétszer egymás után (Firenzében ez is összejött. A következő ellenfél a Napoli lesz).2 - Két százalékkal estek a Roma részvényei a Juve elleni vereség után. Egy értékpapír most 66 centért vásárolható.4 - Már négy gólt szerzett a bajnokságban Keisuke Honda. A Milan játékosa a csapata 13 találatából, hatban benne volt. (4 gól+2 assist).6 - Hat ponttal szerzett eddig kevesebbet tavalyi önmagához képest az Inter.12 - Tizenkilenc élvonalbeli góljából, 12-t a Sampdoriában lőtt Manolo Gabbiadini. A 22 éves csatár legutóbbi találata 3 pontot ért az Atalanta ellen. A Juventus mellett, már csak a Samp veretlen a Serie A-ban.62 - A Benítez-éra eddigi 63 meccséből, 62-n játszott a Napoliban Callejon. Ötvennégyszer kezdőként, nyolc alkalommal csereként.100.000 - Százezer eurós büntetést kapott (és a Roma ellen sem játszhatott kezdőként) a csütörtök hajnalban egy diszkó előtt balhéba keveredő Arturo Vidal. 
Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22