"A Bayern más világ".  Sokan megtapasztalták ezt már az elmúlt időszakban, legutóbb például a Roma játékosai.
A Gazzetta címválasztásában cseppet sincs semmi túlzó, elég ha a két végeredményre gondolunk (7-1, 2-0).
A Roma tegnap "csak" kettővel kapott ki német ellenfelétől, ami az első meccshez képest azért előrelépés. Rudi Garcia a súlyos római vereség után elismerte, ő hibázott, hisz túlzottan támadó felfogásban küldte pályára a csapatát. A francia edző most lemondott a játékról, a végeredmény pedig: nem nagy gólkülönbségű, de sima hazai siker.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
"A Roma nem győzelemre, hanem a vereség elkerülésére játszott" - írták az olasz újságok.
A német csapat két mérkőzés alatt, 45 lövéssel próbálkozott (ebből 18 kaput talált) és összesen 9 gól szerzett. A számok önmagukért beszélnek, mint ahogy néhány nyilatkozat is.
"Ez számunkra egy megnyerhetetlen meccs volt, a Toro elleni hétvégi bajnoki sokkal fontosabb. Jobbak nálunk, ez tudtuk, de most nem estünk szét, volt tartásunk" - mondta Daniele De Rossi, aki a Gazzettánál 6-os osztályzatával lett a Roma legjobbja.
Tudtátok?!? Az AS Roma a legutóbbi 16 idegenbeli BL meccsén, mindig kapott legalább egy gólt.
"Tisztában voltunk vele, hogy itt nem nyerhetünk. Kétszer játszottunk a Bayernnel és még másodikok vagyunk. Ez jó eredmény. Neuer? Fantasztikus kapus, a müncheniek egyik legjobbja" - nyilatkozta Nainggolan.
Egy biztos, a Roma letudta a Bayern München elleni két találkozóját, méghozzá 1-9-es gólkülönbséggel. A visszavágón az olaszok mindössze 29%-ban birtokolták a labdát, ez pedig a legrosszabb mutatójuk 2010 szeptembere óta. Mindenki tippelhet, ki volt akkor az ellenfél...
"Kikaptunk,de a Bayernnek nem volt sok helyzete. Felemelt fejjel jöhettünk le a pályáról, ezért büszke vagyok a srácokra".

Két meccs, két vereség, és 9 kapott gól a a Bayern ellen

Fotó: Eurosport

Ha valaki, akkor Rudi Garcia nagyon örülhet annak, hogy csapata (amelynek saját kezében van a sorsa) egy ideig elköszönt a müncheniektől. Edzői pályafutása során ugyanis négy vereségnél és 16 kapott gólnál jár a Bayern ellen.
"Rajtunk múlik, hogy továbblépünk-e. A rossz időszak véget ért" - mondta Garcia.
A mondat első fele igaz, a második részre vasárnap este kapunk választ (a Roma akkor játszik a Torinoval).
Egy olyan október után, amikor Tottiék 7 meccsükből, csak kettőt nyertek meg.
A nagyok ellen (Bayern, Napoli, Juventus) négy vereség, és 14 kapott gól a mérleg.
Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22