Ne foglalkozzunk a múlttal, kérte már nem egyszer a szezon során Massimiliano Allegri.
A Juventus új edzőjének felvetése egészen addig jogos, míg csapata sorra nyeri a meccseket és simán vezeti a bajnokságot.
Nem is olyan régen a Juve még 3 pontos előnnyel - veretlenül - állt a Serie A élén, a hétközi 9. kör után azonban a Roma utolérte.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
Egy utolsó pillanatban kapott gól Genovában, és máris megjelentek a "tavaly minden jobb volt" kezdetű mondatok.
Egyáltalán beszélhetünk válságról a Juventusnál?
Mert az biztos, a Conte-féle három bajnoki címet hozó szezont könnyen nem lehet elfelejteni.
A Juve továbbra is első a bajnokságban (a Roma elleni jobb egymás elleni mérlegének köszönhetően) és a BL-ben is saját kezében van a sorsa. A továbblépéshez elég legyőzni a Malmöt és hazai pályán az Olympiakoszt.
Lehet, hogy csak véletlen, de a közelmúltban főleg idegenben tűnik elég sebezhetőnek a csapat. Az elmúlt 4 vendégként lejátszott meccsén csak 1 pontot gyűjtött a Juve (azt is Sassuolo ellen). Ez tény. De az is, hogy a legutóbbi 3 utazásuk során mindig az aktuális ellenfél kapusa volt a mezőny legjobbja.

Az előző 4 idegenbeli meccsén csak 1 pontot gyűjtött a Juventus. Contéval jobb volt

Fotó: Eurosport

A csapat fizikálisan rendben van (egyszer sem futották szét őket), ez tehát nem lehet Allegri hibája. Némi Tévez-függőség azért érezhető, hiszen az argentin játékos az erős kezdés után az elmúlt négy körben visszaesett. Akcióból szeptember 27. óta nem lőtt gólt. Ezzel talán még nem is lenne nagy gond, de közben a mellette játszók - Morata és Llorente - nem hoztak semmi extrát.
Egy csapatrésszel hátrébb sincs minden rendben, a Genoa otthonában például a Marchisio-Vidal kettős nem lőtt kapura és Pogba is csak egyszer. Az általában öt főből álló középpályássor a idény eddigi 12 tétmeccsén, mindössze 5 gólt hozott össze. Tavaly ilyenkor kilenc, két éve 13 gólnál jártak a középen játszók. Na, itt jöhet először elő Conte neve.
Kapuralövések az idei szezonban: 87 - tavaly: 67 Gólhelyzetek az idei szezonban: 176 - tavaly: 169
Mindkét edző 3-5-2-ben játszik, de Allegrinél feltűnően visszaesett a kulcsemberek hatékonysága. Több labdabirtoklás, egy a kaputól sokszor a tavalyi önmagánál hátrébb helyezkedő Tévez, és kevesebb labda nélküli mozgás. A számok ebben az esetben is érdekesek: Pogba az előző idény ezen időszakában 17 kialakított gólhelyzetnél járt, ez a szám most csak 9. Vidal esetében még jobban megfigyelhető a visszaesés (24-5), de ő három meccsel kevesebbet játszott, mint tavaly.
Megoldás? A Gazzetta némi szerkezeti átalakítást javasol. Ez 4-3-3-as vagy a 4-3-1-2-es hadrendet jelenthetné. Utóbbi felállás esetén nem jutna sok szerep Pirlónak, hiszen a Vidal, Marchisio valamint Pogba játszana a középpályán, és a Tévez-Morata kettős, valamint Coman (esetleg Giovinco) egy sorral előrébb.
Mondjuk a szezon ezen szakaszában sok idő nincs a kísérletezgetésre, hiszen szombat délután már az Empoli otthonában lép pályára a Juventus. Kedden pedig az Olympiakos látogat Torinóba.

A Juventus 4-3-1-2-es és 4-3-3-as felállás esetén. (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22