Mi történt tegnap este az Olimpicoban? Semmi különös.
A Roma kikapott egy jobb csapattól.
Mert a Bayern sokkal jobb csapat a Románál.
Serie A
Kétszer drágább, mint Kaká
27/06/2015 15:35
Nyilván nem hat góllal, de jobb.
Ezen még az a tény sem változtatta, hogy a lefújás után Rudi Garcia első mondata ez volt: "Az én hibám a vereség".
Nyilván, ez nem szó szerint igaz (azért ebben az 1-7-ben De Sanctis és Cole is vastagon benne volt), de legalább őszinte és korrekt.
Garciát ez sem menti fel. Mert több kérdés is felvetődhet bennünk.
Miért nem cserélt 2-0-a után, amikor látszott, hogy ebből még komoly vereség is lehet? Minimum a szünetben miért nem hozta le az alig mozgó Tottit? Miért nem cserélt be - 27 perc alatt kapott öt gól után - egy védekezős középpályását? Garcia inkább nézte a meccset és nem szólt hozzá a látottakhoz. Ezt nem mi mondjuk, a Gazzetta fogalmazott így.

Fotó: Eurosport

A francia edző a nagyon gyengének számító 4-es osztályzatot kapta a súlyos vereség után. De egyébként is nehéz lett volna kiemelni valakit ebből a Romából. Még a gólszerző Gervinho sem dicsérhető, megint elég sok helyzetet kihagyott.
És a Bayern? A német csapatra nehéz jelzőt találni. Robben 100 labdaérintéssel, 69 jó - és csak 2 rossz - passzal, valamint 6 kialakított gólhelyzettel zárt. Két lőtt gól mellett (az elsőt 9 perc játék után szerezte).
A Bayern München (és főleg edzője, a korábban a Romát is erősítő Pep Guardiola) taktikai leckét adott a játékból. Nem csak a Romának. Gyakorlatilag a teljes mezőnynek.
Neuer, Boateng, Lahm, Müller. Ők mind-mind ott voltak a brazilok elleni 7-1-es vb-elődöntőn.
Totti? Ő megélte már egy hasonló pofont. BL negyeddöntő, Old Trafford. Azt a meccset nehéz elfelejteni.
A Roma hét évvel korábban, egyszer már kapott ki hasonló különbséggel a Bajnokok Ligájában. 2007 tavaszán az olasz csapatot a Manchester United győzte le 7-1-re.
Garcia? Szintén. Két éve még a Lille edzőjeként szenvedett 6-1-es vereséget Münchenben.
"Sokkal zártabban kellett volna játszanunk. Én rontottam el mindent, ez a vereség az én hibám. Kaptunk egy pofont, nem is kicsit. A Bayern erősebb nálunk, övék a világ legjobb kapusa. Csak nézők voltunk a meccsen, ez fáj igazán. De legalább még másodikok vagyunk" - mondta a Roma edzője.
A hazai kanyar (Curva Sud): "nyerjük meg a bajnokságot" rigmussal búcsúzott a játékosoktól. A hat gólos vereség után...
Folytatás szombaton, Genovában.
Mint 2007. áprilisában, amikor a manchesteri mészárlás után, a Roma 4-0-ra nyert a Sampdoria ellen.
A keddi mérkőzés számokban:
2 -  A 2011. decemberében lejátszott Dinamo Zágráb-Lyon mérkőzése után másodszor fordult elő, hogy a BL-ben 7-1-es idegenbeli győzelem született.3,5 - Ashley Cole volt a mezőny leggyengébb játékosa. Az angol védő mindössze 3,5-osztályzatot kapott a Gazzettától. De Sanctis kapus Tottihoz hasonlóan, négyessel zárt.6 - Szezonbeli első 9 tétmeccsén 6 gólt kapott az AS Roma. Tegnap este 90 perc alatt hetet.7 - 1958-ban a Juventus 7-0-ra kapott ki a Werder Bremen otthonában. Mai napig ez a legsúlyosabb vereség olasz csapattól valamelyik európai kupasorozatban.9 - Az egészen kiválónak számító kilences osztályzatot kapta a Gazzettától Arjen Robben.
Serie A
Megvásárolt másodosztály
25/06/2015 07:41
Serie A
Még nem túl népszerű
23/06/2015 17:22