Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A bajnok Napoli nigériai gólzsákja elárulta, mikor hitte el a csapat, hogy megnyerhetik a Serie A-t

Takács Márton

Frissítve 07/05/2023 - 13:00 GMT+2

A Napoli házi gólkirályát, Victor Osimhent rendszeresen összefüggésbe hozták a Premier League-be való távozással, miután elképesztő idényt futott a Serie A-ban. Csapata bajnoki címét követő nyilatkozata arra utalhat, hogy talán az utolsó meccseit játssza Olaszországban.

Victor Osimhent imádják Nápolyban, a nyáron talán el kell tőle búcsúzni a városban

Fotó: AFP

A Serie A gólkirály-jelöltje, Victor Osimhen Angliába igazolhat – már olasz bajnokként.
Menni vagy nem menni?
Victor Osimhen azt mondta, hogy örökké hálás lesz a Serie A-nak, ami egy lehetséges célzás a Napoliból való távozására. Klubja 33 év után először nyert olasz bajnoki címet, amiben óriási szerepe volt a nigériai csatárnak.
Luciano Spalletti csapata már csütörtök este ünnepelhetett, amikor a bajnokság 33. fordulójában 1-1-es döntetlent játszott az Udinese vendégeként. Éppen a liga góllövőlistáját vezető Osimhen találatával lett meg a szükséges egy pont. Ez volt a nigériai támadó 22. gólja a Serie A idei szezonjában – a 27. meccsén.
A Napoli így már aranyérmesként lép pályára a hátralévő öt körben, először vasárnap este a Fiorentina elleni hazai partin lesz gálahangulat.
Éppen Osimhen gólerőssége és komplex játéka – a Serie A jelenlegi legjobb középcsatára – miatt hozták őt összefüggésbe több PL-klubbal, a Manchester United és a Chelsea biztosan figyelte őt.
Úgy tűnik, már a nyáron távozhat Nápolyból az egyesület legértékesebb játékosa, aki a szerződése 2025 nyaráig köt jelenlegi klubjához.
"Milyen szempontból érzem úgy, hogy fejlődtem a Serie A-ban? Örökké hálás leszek ennek a bajnokságnak" - mondta Osimhen a Napoli bajnoki címét jelentő udinei döntetlen után.
"Ahogy mindig mondom, még tanulom a csatár szerepet, és a Napolival azonnal jó érzések fogadtak. Úgy érzem, sokat fejlődtem, különösen Spallettinek és a stábjának köszönhetően, ők adtak önbizalmat, hogy fejlődhessek és sok gólt szerezhessek.
Fantasztikus érzés ez a bajnoki cím számomra, annyi évet vártunk arra, hogy a Scudettót elhozzuk a Napolinak, és sikerült, ez egy olyan nap, amit életünk végéig soha nem fogunk elfelejteni.”
picture

Búcsúra készül Osimhen?

Fotó: AFP

Osimhen kitért arra is, hogy az idény előtt senki nem emlegette az esélyesek között a Napolit.
"A szezon elején esélytelenek voltunk, nem sokan hittek bennünk, de az egyesületnek, a nagyszerű edzőnek, az elnöknek és mindenkinek a klubban köszönhetően képesek voltunk hinni a Scudettóban és megnyerni azt. Most élvezzük a pillanatot.
Mikor jöttünk rá, hogy miénk lehet a Scudetto? Amikor otthon nyertünk az AS Roma ellen. A római egy erős csapat, és végig harcoltunk, ott jöttünk rá, hogy képesek vagyunk, hogy az élen végezzünk, köszönhetően a csapat mentalitásának is."
Edzője, Luciano Spalletti osztotta Osimhen örömteli érzéseit, de elismerte, hogy az 1990 óta első bajnoki címére vágyó nápolyiak elvárásainak súlyát nehéz volt elviselni.
picture

Luciano Spalletti és Osimhen

Fotó: AFP

"A Partenopei mosolygását és örömét látni a legnagyobb öröm számomra" - mondta Spalletti. "Ők azok, akik továbbadják a boldogságukat. A probléma az volt, hogy elérjük ezt a pontot, mert amikor egy egész város érzései nyomták a hátunkat.
Vannak itt olyan emberek, akik képesek lesznek átvészelni az életük nehéz pillanatait, mert emlékeznek majd erre a pillanatra. Ezek az emberek megérdemelnek minden örömöt.
Talán most már nyugodtabb vagyok, hogy meg tudtuk adni nekik ezt az örömöt. Ezek a szurkolók láttak már hatalmas edzőket jönni és menni.
Látták Diego Armando Maradona játékát, és talán az ő hatása is érződik ebben a sikerben.
Ezt a játékosoknak kell dedikálnom, akik megérdemelték ezt az örömöt. Másodszorra pedig a szurkolóknak ajánlom - Nápoly, ez nektek szól."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés