Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rangadót nyert az Inter, megszenvedett a Juve - Eredmények a Serie A 16. fordulójából

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/01/2023 - 22:54 GMT+1

Serie A - Egygólos Internazionale-győzelem született az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szerda esti rangadóján. Cikkünkben elhozzuk a játéknap összes eredményét!

Edin Dzeko, Inter-Napoli

Fotó: Getty Images

Az Internazionale törte meg a Napoli veretlenségét

Az éllovas és eddig veretlen Napoli 1-0-ra kikapott az Internazionale vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.
Korábban csupán a Lecce és a Fiorentina tudott pontot rabolni a Napolitól, amely az idény első felében szárnyalt a Serie A-ban: 15 forduló után veretlen volt a két döntetlen mellett megszerzett 13 győzelemmel, amelyből 11-et sorozatban ért el. Intő jel volt ugyanakkor a nápolyiaknak, hogy legutóbbi négy bajnoki vendégszereplésük alkalmával vesztesen távoztak a milánói kék-feketéktől.
A szerdai forduló rangadójának első félideje nem hozott gólt, sőt hivatalosan még kaput eltaláló lövést sem. A második játékrész elején Edin Dzeko szerezte meg a vezetést az Internek, a játék képe alapján megérdemelten. Noha a folytatásban a magasabb iramra váltó Napoli sokat tett érte, egyenlítenie nem sikerült.

Megszenvedett a Cremonesével a Juventus

A Juventus nehezen bár, de 1-0-ra nyert a Cremonese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei első fordulójában szerdán.
A les miatt meg nem adott korai gólig és kapufáig jutó Cremonese számára már úgy tűnhetett, egy pontot otthon tart, de a rendes játékidő letelte után másodpercekkel Arkadiusz Milik szabadrúgásából a labda bepattant a kapufáról. Így a Juventus sorozatban hetedik győzelmét aratta a Serie A-ban.

Kikapott Leccében a Lazio

Vezetett, de kikapott Leccében a Lazio az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei első fordulójában.
A papírforma szerint esélyesebb fővárosi együttes kezdte jobban a mérkőzést, egy remek kiugratást követően Ciro Immobile szerezte meg a vezetést. A második félidőben viszont fordult a kocka, előbb egyenlíteni tudtak a hazaiak, majd a 71. percben Federico Di Francesco beadása után Lorenzo Colombo bombázott a hálóba. A dél-olasz együttes a 2-1-es győzelemmel előre lépett a középmezőnybe.
Rómában egy rossz becsúszás miatt már az ötödik percben büntetőt ítéltek az AS Romának, melyet Lorenzo Pellegrini értékesített. Ezt követően mindkét csapatnak adódtak ígéretes helyzetei, de több gól már nem született.

Döntetlenek délután

Két döntetlennel folytatódott az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei első fordulója, melyben az Atalanta 2-0-s hátrányban is volt a Spezia otthonában, de a második félidőben sikerült ledolgoznia hátrányát, így végül pontot mentett idegenben.
A hazaiak Emmanuel Gyasi révén már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést, majd M'Bala Nzola duplázta meg az előnyt a 31. percben.
A második félidőben Gian Piero Gasperini hármas cserével próbálta felrázni csapatát, de nem sokkal ezt követően újabb gólt kapott az Atalanta, igaz, ezt a videóbíró érvénytelenítette. Rasmus Hojlund a 77. percben vette be a Spezia kapuját, néhány perccel a lefújás előtt pedig Mario Pasalic egyenlített.
A Torino is hátrányból harcolta ki az egy pontot a bajnokság sereghajtójával szemben.

Vendégként nyert az AC Milan

A címvédő AC Milan 2-1-re nyert szerdán a Salernitana otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei első fordulójában.
A vendégcsapat már a 15. percre kétgólos előnyhöz jutott, amiért a hazaiaknál ezen a találkozón bemutatkozó Guillermo Ochoa is hibáztatható. A rutinos mexikói kapus a 10. percben fölöslegesen futott ki a tizenhatoson kívülre, így a ziccerben lévő Rafael Leao éles szögből ugyan, de az üres kapuba guríthatta a labdát. A második milánói találat előtt pedig - amely egy gyenge hazai felszabadító rúgásból indult - Ochoa röviden tenyerelte ki a labdát, s ebből ismét visszatámadhatott a vendégcsapat, Sandro Tonali pedig bevette a kaput. A hálóőr teljesítménye a folytatásban feljavult, több bravúros védéssel járult hozzá ahhoz, hogy nem változott az eredmény. A hazaiak a 83. percben Federico Bonazzoli révén szépítettek, majd nagy hajrát nyitottak, de egyenlíteniük nem sikerült.
A Sampdoria hasonló forgatókönyvet követően győzte le a házigazda Sassuolót, és négy vereség után jutott ismét pontokhoz.
Serie A, 16. forduló:
  • Internazionale-Napoli 1-0 (0-0)
  • Udinese-Empoli 1-1 (0-1)
  • Cremonese-Juventus 0-1 (0-0)
  • Fiorentina-Monza 1-1 (1-0)
  • Lecce-Lazio 2-1 (0-1)
  • AS Roma-Bologna 1-0 (1-0)
  • Salernitana-AC Milan 1-2 (0-2)
  • Sassuolo-Sampdoria 1-2 (0-2)
  • Spezia-Atalanta 2-2 (2-0)
  • Torino-Verona 1-1 (0-1)
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés