Hét forduló, három vereség – nem ilyen kezdésről álmodozott az Inter.
Tavaly a kék-feketék egészen az utolsó fordulóig harcban voltak a bajnoki címért, erre a szezonra pedig komoly erősítésekkel készültek. Ehhez képest az Inter beragadt a rajtnál, a harmadik vereségét is elszenvedte a Serie A-ban.
Temetni egyelőre nem kell Simone Inzaghi csapatát (és az edzőt), a gyengébb sorozat részben a sorsolásnak köszönhető, a Lazio, a Milan és a bombaformában kezdő Udinese tudta legyőzni a 2021-es bajnokot.
Labdarúgás
Amikor az utolsó darab puzzle is a helyére kerül: edzők, akikkel nagyot húztak a klubok
17/12/2021 - 11:03
„Igaz, hogy nem tudunk kiegyensúlyozottan teljesíteni. Nyertünk két meccset, azóta viszont három idegenbeli mérkőzést veszítettünk el úgy, hogy mi lőttük az első gólt. Edzőként én vagyok a fő bűnös, de elemeznünk kell ezt a helyzetet” – fogalmazott Inzaghi.
Az Udinese ellen korán belenyúlt a meccsbe, Henrikh Mkhitaryant és Alessandro Bastonit már fél órányi játékot követően lekapta a pályáról.
„Azért döntöttem így, mert előtte sárga lapot kaptak. A második labdákat az Udinese szerezte meg, folyamatosan veszítettük a párharcokat, bajban voltunk. Sokkolni akartam a csapatot. Ők ketten fizettek meg, mivel volt már sárgájuk, de mindenkinek fizetnie kellett volna.”
Jobban kezdett az Udinese, amely megérdemelten nyert, nekünk pedig el kell gondolkozunk ezen a pocsék vereségen.
Az Interre tavaly jellemző volt, hogy a kialakított helyzetekhez képest kevesebb gólt szerzett, ebben a szezonban viszont hátul vannak súlyosabb problémák: 7 meccsen 11-szer találtak Samir Handanović kapujába.
„Az előző három idegenbeli meccsünkön kilenc gólt kaptunk. Ezek leginkább egyéni és csapatszintű hibák eredményei, elszántabbnak kell lennünk, mert ezen csapatokkal szemben meg kell szereznünk a második labdákat.”
Elnézve az Inter formáját, a válogatott szünet most különösen rosszul jön a csapatnak, az alapemberek többsége ugyanis érintett. Ráadásul a klubfoci visszatérését követően nehéz meccsek várnak a csapatra: a BL-ben a Barcelona kétszer, a bajnokságban a Roma és a Sassuolo.
„Kevés biztosat lehet mondani. Abban bízunk, hogy nem lesznek problémáink a nemzeti csapattól visszatérő játékosainkkal, mi pedig négy mezőnyjátékossal, két kapussal és sok Primavera-játékossal dolgozunk tovább.”
Forrás: Football-Italia
Serie A TIM
Hivatalosan is megnevezte Conte utódját az Inter
03/06/2021 - 13:23
Labdarúgás
Rangadót bukott a Roma, tovább menetelnek a topligás meglepetéscsapatok
18/09/2022 - 20:06