Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Juventus a történelem első csapata, amely kikapott a Monzától a Serie A-ban

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/09/2022 - 17:37 GMT+2

Továbbra sem akar beindulni az Allegri-féle Juventus: ezúttal a Monza otthonában szenvedett 1-0-s vereséget. A története első élvonalbeli idényét futó monzaiak először győztek a Serie A-ban, a mindent eldöntő gólt Christian Gytkjær szerezte a 74. percben.

Monza-Juventus

Fotó: AFP

Az újonc Monza meglepetésre 1-0-ra legyőzte otthon a Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján.
A torinói csapat a negyvenedik perctől emberhátrányba futballozott, mert Ángel Di María egy párharc során mellkason könyökölte ellenfelét és piros lapot kapott.
Innentől kezdve a hazaiaknál volt többet a labda (63,1-36,9), többször próbálkoztak kapura lövéssel (10-4), ám igazán nagy helyzeteket így sem tudtak kialakítani.
A mezőnyfölényt végül Christian Gytkjærnak sikerült gólra váltania, a torinóiak pedig emberhátrányban képtelenek voltak fordítani.
A Monzának ez volt az első sikere az élvonalban, a Juventus szeptemberben még nyeretlen az élvonalban. A Serie A történetében csak a Catanzaro csapata mondhatja el magáról, hogy rögtön elsőre legyőzte a Zebrákat.
Massimiliano Allegri már a fordulót megelőzően is komoly nyomás alatt volt, ez a vereség pedig további muníciót adhat a menesztését követelő, egyre nagyobb tábor számára.
Serie A, 7. forduló:
  • Monza-Juventus 1-0 (0-0)
  • Cremonese-Lazio 0-4 (0-3)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés